BCR reduce ratele bugetarilor cu până la 50%

358

bcrBanca Comercială Română (BCR) a lansat un produs de restructurare a creditelor acordate clienţilor care se confruntă cu o diminuare a veniturilor, în principal bugetarilor, angajaţii din sectorul public reprezentând 25 – 30% din totalul persoanelor care au contractat împrumuturi de la bancă.

Produsul constă în diminuarea ratelor lunare cu până la 50% din valoarea curentă a ratei, pe o perioadă de şase luni, a declarat Ştefan Coroianu, director executiv Direcţia Credite Retail din BCR. „Sperăm că perioada de reducere a salariilor se va finaliza în şase luni sau cei mai mulţi dintre clienţi îşi vor găsi soluţii alternative de venit”, a spus Coroianu.

El a menţionat că diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% îşi va pune în mod cert amprenta pe comportamentul de consum al acestora şi, implicit, pe posibilitatea de rambursare a obligaţiilor curente, inclusiv creditele.

„Soluţia de negociere a ratelor, practic de diminuare temporară a ratelor, a fost introdusă relativ recent, în primăvara acestui an. Totuşi, ceea ce este diferit în momentul de faţă este că ne adresăm unei mase largi de clienţi şi am introdus şi o soluţie simplificată de oferire a acestui produs, mai exact documentaţia este mult simplificată faţă de o situaţie de reeşalonare standard”, a spus oficialul BCR. „Ne adresăm nu numai clienţilor din sectorul bugetar, ci tuturor clienţilor care se confruntă cu o reducere a veniturilor în ultima perioadă”, a continuat Coroianu.

El speră că cei mai mulţi dintre clienţii bugetari vor apela la această structură de restructurare a creditelor.

„Desigur o parte dintre bugetari vor putea să-şi plătească obligaţiile curente fără eforturi suplimentare, însă încercăm să oferim clienţilor soluţii de preîntâmpinare a problemelor”, a concluzionat Coroianu.

BCR, membră a grupului austriac Erste, are în prezent 668 de unităţi retail (pentru populaţie şi microîntreprinderi) şi circa 3,5 milioane de clienţi de retail.

Daniela Scafeş

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here