Ca la noi, la nimeni – Legătura dintre „una” cu „alta” este clară în română!

637

Înghesuuit de reporterițe ale diverselor televiziuni, cetățeanul cel mai ales (chiar dacă alegerea a fost una catastrofală!) din România – Herr Klaus Werner Iohannis și-a dat măsura cinismului și infatuării personale.
Una dintre întrebările ce nu puteau să lipsească din repertoriul unor reporteri de elită se referea la ordonanța de clasare a unui dosar penal emisă de Curtea de Apel Alba Iulia prin care primarul municipiului Sibiu a fost albit în anul 2014, cu doar două zile înainte de a-și depune candidatura pentru alegerile prezidențiale din acel an sinistru pentru România!
Unora li s-a părut că răspunsul dat de Herr Iohannis: „Una cu alta vă asigur nu au nicio legătură” este unul deștept. Mie nu. Și asta după ce tăcuse filosofic vreme de 13 zile, timp în care el și consilierii de la Palatul Cotroceni sau cei din Germania – civili sau din BDS – puteau alege varianta cea mai bună. Ce-i drept, răspunsul dat, pornit sau inspirat din laconicul „una-i una, alta-i alta” l-a scutit de o altă întrebare. La care-ar fi dat din colț în colț, neștiind să dea replica necesară.
Și totuși, prin acest răspuns, Herr Preș. Klaus Werner Iohannis recunoaște ceea ce Procurorul general Augustin Lazăr n-a făcut. Ordonanța era acolo și, cu siguranță, n-o pusese nicio grefieră. Întrucât nu grefierele se ocupă cu ticluirea și componența documentelor unui dosar de promovare profesională, așa cum este un dosar pentru concursul de numire în funcția de Procuror general al Republicii România.
Era limpede că binomul SRI-DNA, care-l mazilise fără rușine și fără motiv pe Procurorul general Tiberiu Nițu dorea să-și pună în funcție omul său. Și, ca să-și aducă aminte Herr Iohannis despre cine-i vorba, Augustin Lazăr a introdus o copie a ordonanței de clasare a dosarului penal avut la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Augustin Lazăr – un om de încredere al Statului Subteran (SS) și deci al sistemului, om de casă al lui Ioan Lascu, fost procuror comunist, răposatul tată al Laurei Codruța Kovesi, s-a dovedit util Familiei Iohannis în cele peste 17 dosare penale albite la Curtea de Apel Alba Iulia, pe lângă care funcționa un Parchet unde mai bine de zece ani Augustin Lazăr a fost procuror general adjunct ori procuror general care-a știut să se pună bine cu acela ce încă din 2007 dăduse semne că ar vrea să candideze la președinția României în anul 2009! Tot pe atunci, dar și mai târziu USL-ul l-ar fi dorit prim-ministru, dar s-a opus președintele de atunci, Traian Băsescu.
ION PREDOȘANU

P.S. Curtea Constituțională a României a hotărât, miercuri, că Guvernul României are dreptate și a tranșat în favoarea Guvernului Dăncilă, reprezentat la CCR de secretarul general al Guvernului – Toni Greblă, conflictul constituțional dintre Parlamentul României și Înalta Curte de Casație și Justiție, condusă de omul sistemului – președintele acoperit Cristina Tarcea! Toate procesele de la ÎCCJ cu doar patru judecători trași la sorți și al cincilea numit ca președinte al completului însemnau încălcări ale legii și procesele se vor relua. (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here