Păşunile novăcene verificate de comisarii de mediu

451
pasuneReprezentanţii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Gorj au demarat încă de săptămâna trecută o acţiune de verificare a zonelor din judeţ unde se practică păşunatul excesiv.

Controlul tematic în vederea verificării păşunatului în diverse zone ale judeţului Gorj au început în urmă cu o săptămână, iar comisarii de mediu îi au ca şi parteneri în această acţiune pe reprezentanţii Ocoalelor Silvice şi pe cei ai obştilor. “Ocoalele Silvice ne sunt partenere în acest control tematic, deoarece, obştile, cele care administrează păşunile, trebuie să aibă contracte încheiate cu Ocoalele. În mod special, am vrut să verificăm acest lucru, precum şi starea păşunilor”, a declarat Simona Cornea, comisar-şef al Gărzii de Mediu Gorj.
Novaciul, fără probleme
Primele controale s-au făcut zilele trecute în zona Novaciului, iar în urma lor, comisarii de mediu au realizat că acolo păşunatul nu se practică excesiv, ci sunt îndeplinite condiţii de mediu, respectiv numărul de animale pe un hectar de păşune.
Reprezentanţii Gărzii de Mediu vor continua cu acest gen de controale şi în următoarea perioadă, iar cei care încalcă Legea 31/2000 privind păşunatul poate risca aplicarea de amenzi usturătoare. “Conform prevederilor legii, pentru neregulile constatate la păşunatul excesiv putem aplica amenzi între şase sute de lei şi o mie de lei, precum şi obligaţia de a se stopa păşunatul în zona cu pricina”, a mai spus Cornea.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here