Băsescu a promulgat ratificarea Acordului privind Proiectul Nabucco

339
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Austria, Bulgaria, Ungaria, România şi Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009.

“Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat vineri, 19 martie a.c., Decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Ungară, România şi Republica Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei. Şeful statului a amintit, la consultările de luni de la Cotroceni şi în declaraţia de presă de la finalul evenimentului, de Acordul Nabucco.
“Suntem singura ţară care a rămas consecventă pe Nabucco şi avem acordul la ratificare în Parlament şi am rămas ultima ţară dintre semnatarii acordului care nu a ratificat acest acord. Cred că avem o dificultate politică deja la nivel european. Nu în ultimul rând, garanţia pentru Ford. Este legea în Parlament. Ford la Craiova trebuie să înceapă producţia sau pregătirea păentru producţia unui nou model. Faptul că nu dăm drumul la garanţie dă peste cap programul de pregătire pentru intrare în fabricaţie”, a spus Băsescu. În replică, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, într-o postare pe blogul personal, că acordul pentru proiectul Nabucco a fost ratificat săptămâna trecută se Senat, Cameră decizională, menţionând că face precizarea “pentru corecta informare a şefului statului”. Proiectul, dezvoltat de consorţiul Nabucco Gas Pipeline International, vizează construirea unui gazoduct cu o lungime de 3.300 de kilometri care urmează să transporte gaze naturale de la producătorii din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu către consumatorii din Europa, tranzitând Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria. Acţionarii consorţiului sunt OMV (Austria, acţionarul majoritar al Petrom), Transgaz Mediaş, MOL (Ungaria), Bulgargaz (Bulgaria), BOTAS (Turcia) şi RWE (Germania).
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here