Isărescu: Toată lumea este nemulţumită de serviciile sociale

335
isarescuNemulţumirea faţă de finanţarea serviciilor sociale demonstrează că acestea nu sunt bine structurate sau dimensionate, iar alocarea de resurse suplimentare din alte domenii nu este în favoarea binelui social, apreciază guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Suntem în faţa unor mari trade off-uri. Toată lumea este nemuţumită de serviciile sociale, care se spune că sunt subfinanţate. Orice economist şef în această situaţie spune că este o problemă de croială. Încercarea de a lua dramatic dintr-o parte şi de a pune în alta nu va servi binelui social”, a declarat Isărescu. Guvernatorul BNR consideră că România are nevoie în prezent, în primul rând, de dezbateri serioase pe teme economice şi financiare, criticând practica discuţiilor televizate care duc aceste teme în derizoriu.
„Se practică un fel de sport naţional, de ghiceală, cât va fi creşterea economică, inflaţia. Este extrem de important ca discuţiile pe aceste teme să fie serioase”, a adăugat Isărescu.
El a explicat punctând că România, deşi nu se mai găseşte în situaţia de criză din 2009, se află în faţa unor alegeri serioase, „într-o situaţie serioasă”, şi trebuie să înveţe din ceea ce s-a întâmplat în Grecia. „Vedem în proximul geografic, la câteva sute de kilometri, deficite foarte înalte, sisteme de pensii foarte generoase şi sisteme administrative mult prea largi faţă de ce poate oferi economia, care duc la situaţii chiar dramatice şi observăm cât de repede se poate schimba perspectiva unei ţări”, a afirmat Isărescu.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here