Poşta Română vrea credit de 20 milioane euro

390
postaCompania Naţională Poşta Română (CNPR) va organiza, în 24 martie, o licitaţie pentru contractarea unui credit de 20 milioane de euro destinat finanţării achiziţiei unor echipamente de francat, tipărire şi anvelopare şi a unui sistem informatic, a anunţat operatorul poştal.

„Compania Naţionala Poşta Română îşi propune să achiziţioneze servicii de creditare în vederea finanţării achiziţionării a 35 echipamente de francat şi a unui sistem informatic care să măsoare în timp real nivelul şi eficienţa prestaţiilor realizate pe fiecare echipament de francare instalat, alături de echipamente de tipărire şi anvelopare. Durata contractului este de 75 luni de la data începerii executării contractului (data prezentării de către prestator a garanţiei de bună execuţie)”, se arată în anunţul publicat de CNPR. CNPR solicită viitorilor ofertanţi o garanţie de participare de 285.000 lei, valabilă până la 24 iunie. Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului poştal.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale, din care mai mult de 1.100 sunt informatizate.
Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital. În 2008, CNPR a raportat o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de lei şi un profit net de 32.793 lei.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here