Craiova pedalează în gol!

477

Universitatea a avut o nouă prestaţie palidă pe teren propriu, nereuşind să învingă una dintre echipele slabe ale campionatului, AFC Hermannstadt. Oltenii au intrat greu în meci, iar după 8 minute vizitatorii conduceau după o fază de curtea şcolii, un corner la care apărarea Craiovei nu a putut dejuca o schemă lucrată la antrenamente, dar destul de previzibilă, care a dus la golul lui Blănaru. După ce au deschis scorul, oaspeţii s-au apărat extrem de exact, iar “juveţii” au avut puţine acţiuni periculoase. Egalarea a venit înainte de pauză, când Cicâldău a fost jenat în careu, iar centralul a arătat punctul cu var. Koljic a transformat. Din nefericire pentru alb-albaştrii, gazdele nu şi-au găsit cadenţa nici în partea a doua a meciului. Nuno Rocha a ratat inexplicabil din centrul careului după o deviere a atacantului bosniac (`63), acelaşi Koljic punându-l în evidenţă şi pe Glavina, al cărui şut a fost prea moale pentru a-l învinge pe Căbuz (`78). Universitatea a jucat în superioritate numerică în ultimele secvenţe ale partidei, dar ocaziile nu au venit, iar trupa din Bănie a mai pierdut un tempo în lupta pentru play-off.

Mangia: Am pierdut prea multe puncte
Supărat pe teren, jucători şi arbitrii, Devis Mangia a admis că formaţia sa a irosit prea multe oportunităţi în jocurile din acest sezon. Italianul a spus că Alex Cicâldău a fost avertizat prea uşor, dar şi că sibienii trebuiau să rămână în 10 mai devreme. “Am luat gol din fază fixă, nu e bine. Sunt supărat pentru primele 10 minute, pentru teren, dar și pe un alt lucru. Nu sunt norocos cu acest arbitru. Asta e, mergem înainte. Trebuia să mișcăm mai repede mingea în primele 10 minute, aceasta a fost, de fapt, problema pe toată durata meciului. Nu am mișcat mingea și nu ne-am mișcat când nu am avut mingea. Cicâldău va fi suspendat pentru meciul cu FCSB, dar atrag atenția că a primit galben la primul fault! Cei de la Hermannstadt se plâng de penalty-ul pe care l-am primit noi? A fost penalty clar și trebuia să fie și roșu! Problema pentru mine a fost la meciurile precedente. Azi nu am jucat bine, dar am pierdut prea multe puncte în acest tur”, a declarat antrenorul. În schimb, portarul Mirko Pigliacelli a afirmat că adversarul a practicat un joc de uzură, cu multe întreruperi. “Noi ne-am făcut jocul, am încercat să jucăm, dar să joci împotriva unei echipe care se apără cu 11 jucători în careu este foarte greu. Sunt două puncte importante pierdute, dar repet, când întâlnești echipe închise, e greu să câștigi. Din punctul meu de vedere, a fost lovitură de pedeapsă Noi am jucat fotbal și, din acest punct de vedere ei nu au jucat fotbal”, a pus Pigliacelli.

Sibiul contraatacă
Și președintele lui Hermannstadt, Teodor Birț, a făcut un scandal după prestația arbitrului Iulian Călin. Oficialul Sibiului a declarat că va depune memoriu împotriva centralului pentru că a influenţat rezultatul final. În opinia lui Birţ, Cicâldău merita eliminat pentru simulare la faza penaltiului. “Așa ceva e inadmisibil! Am tot tăcut, am fost de nenumărate ori dezavantajați de arbitri, nu am spus nimic până acum, dar acum s-a umplut paharul. Nu a fost fault! A fost o simulare clară, Cicâldău trebuia să primească al doilea cartonaș galben și să fie eliminat. Nu este prima dată când suntem dezavantajați. Am decis să depunem memoriu împotriva domnului Iulian Călin. Sibiul nu merită să fie bătaia de joc a arbitrilor”, a spus Birț.

Universitatea Craiova – Hermannstadt 1-1 (1-1)
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic (’88, Dimitrov), Donkor, Kelic – Bărbuț (’58, Mihăilă), Fedele, Cicâldău, Bancu – Rocha (’76, Glavina), Koljic, Mitriță. Antrenor: Devis Mangia.
Hermannstadt: Căbuz – Company, Mijuskovic, Stoica, Tătar – Dandea, Dârdea – Serediuc (’73, Dumitriu), Petrescu (’83, Tsomou), Rusu (’45+2, Nkololo) – Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.
Cartonașe galbene: Cicâldău ’27, Bărbuț ’90 / Dandea ’40, Tătar ’45, Dumitriu ’85, ’88, Căbuz ’90+2.
Cartonaș roșu: Dumitriu ’88.
Au arbitrat: Iulian Călin – Alexandru Cerei, Gabriel Sorin Cerei; Cătălin Popa.
Observatori: Ioan Onicaș, Bogdan Ioan.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here