Serviciul de mandate EUROGIRO, disponibil şi pe relaţia cu Bulgaria

508
postaClienţii care utilizează serviciile Poşte Române pot folosi de ieri serviciul de mandate EUROGIRO şi pe relaţia cu ţara vecină, Bulgaria. Valoarea maximă admisă a unui astfel de mandat pentru ruta România-Bulgaria este de 3.000 de euro, iar în sensul invers, adică Bulgaria-România este de 55o de euro.

Depunerea sumei se face în euro, iar tariful de prezentare al unui mandat este de 2,5 lei, taxă fixă, sumă la care se adaugă şi 3,7% din valoarea mandatului prezentat, la cursul BNR al zilei respective. Plata mandatului EUROGIRO este disponibilă în patru zile lucrătoare de la data depunerii sumei la oficiul poştal de prezentare.Pentru a folosi acest serviciu, clientul trebuie să se prezinte la unul dintre oficiile poştale desemnate pentru acest serviciu. Clientul va completa formularul de mandat cu datele destinatarului, ale expeditorului, CNP-ul, dar şi suma pe care doreşte s-o expedieze.În cazul achitării unui mandat EUROGIRO sosit în România, destinatarul va fi avizat la domiciliu de sosirea acestuia pentru a se prezenta la sediul oficiului poştal. Mandatul EUROGIRO este păstrat la dispoziţia destinatarului vreme de 30 de zile.

Pentru încasarea acestuia, beneficiarul trebuie să se prezinte cu un act de identitate valabil. Serviciul mandate EUROGIRO este pus la dispoziţia clienţilor Poştei Române în toate oficiile poştale informatizate din ţară. În prezent, aceştia pot primi sau expedia bani în baza acordurilor încheiate cu administraţiile poştale din următoarele ţări: Austria, Albania, Bosnia&Herţegovina, Bulgaria, Brazilia, Cehia, Croaţia, Elveţia, Franţa, Grecia, Israel, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia, Turcia, Ungaria. Pe relaţiile Italia şi Germania, Poşta Română oferă serviciul EUROGIRO Cash International în ambele sensuri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here