Copiii instituţionalizaţi şi-au petrecut vacanţa în familie sau în tabără

389

Peste 80 de copii din centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Alţi 103 copii instituţionalizaţi au fost trimişi în tabere la mare şi la Săcelu.

Tot mai mulţi copii din centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj preferă să îşi petreacă vacanţele de vară alături de familiile din care provin. Astfel, în această vacanţă, o mare parte dintre copiii din centrele de plasament au preferat să plece la rudele cu care mai păstrează legătura. În această situaţie se regăsesc nu mai puţin de 81 de copii. „57 de minori au mers să-şi petreacă vacanţa de vară în cadrul familiilor naturale şi 24 în familiile extinse”, a confirmat Daniel Tipsie, şef Birou pentru îngrijire de tip rezidenţial în domeniul protecţiei copilului.

Peste o sută de copii au plecat în tabără
Pe parcursul acestei veri, peste o sută de copii din centrele DGASPC Gorj au beneficiat de tabere la mare sau la Săcelu. „103 copii au fost, începând cu 11 iunie, în tabere şcolare. 53 copii la mare, în staţiunea Costineşti – începând cu 11 Iulie; 10 copii la mare, în staţiunea 2 Mai – începând cu 18 Iulie; 40 copii, în două serii, în staţiunea Săcelu – în luna august”, a menţionat Daniel Tipsie, şef Birou pentru îngrijire de tip rezidenţial în domeniul protecţiei copilului. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, după ce se întorc din tabără copiii continuă să aibă activităţi de recreere specifice perioadei de vacanţă sau merg în diferite excursii în judeţ.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here