Ca la noi, la nimeni – Neputința Opoziției și a DNA!

625

Am vrea să ne oprim nițel asupra zilei de miercuri, o miercure neagră atât pentru Ludovic Orban, liderul vorbăreț și foarte adesea ilogic al Noului PNL, cât și pentru DNA.

EȘECUL ANUNȚAT S-A PRODUS. După eșuarea rușinoasă a Moțiunii de cenzură dezbătută și votată, miercuri, introdusă de Noul PNL, dar susținută de USR și PMP s-au făcut prea puține declarații. Cea mai directă îi aparține deputatului de Gorj Victor Ponta, un inamic vehement al lui Liviu Dragnea, pentru motive care ne scapă, mai ales că Ponta a pătruns în Parlamentul României pe listele PSD și a susținut în Campania electoral pentru alegerile parlamentare din 2016 actualul program de guvernare al Alianței PSD-ALDE. “Categoric, pierzătorul acestei moțiuni este domnul Orban. Câștigătorul este domnul Tăriceanu…”, susține deputatul Victor Ponta. Care-l înțelege pe Călin Popescu Tăriceanu, cel care s-a opus adoptării Codului penal și a Codului de procedură penală de  către Guvern, prin ordonanță de urgență. Un Tăriceanu pe care-l vede viitor candidat la alegerile prezidențiale din anul 2019. Unul dintre criticii PSD și ai Guvernului Dăncilă este publicistul Cornel Nistorescu, care concluzionează pe marginea stupidului spectacol al Moțiunii de cenzură: “Parcă ar exista un motiv de păstrat acest guvern al alianței PSD-ALDE la putere. Nu are un adversar pe care să-l credităm cu puțină încredere și de la care să ne așteptăm la ceva mai bun. Cu alte cuvinte, singurul merit al Guvernului Dăncilă este unul care ține mai degrabă de ironia sorții. Nu are cine să-l dea jos. Va rămâne la putere pentru că nu are cine să-l răstoarne. Culmea, nu este vina guvernului că nu s-a conturat nicio alternativă. Toată neputința opoziției vine numai de la ea însăși.” Seara de miercuri s-a sfârșit cu un Ludovic Orban umblând bezmetic prin Piața Victoriei, în căutarea protestatarilor și simpatizanților Noului PNL. Pe care, bineînțeles, nu i-a găsit. S-a retras și el, ca să-și înece amarul.

LOVITURI PENTRU DNA! În tăcerea lui profundă, Preș. Klaus Werner Iohannis nu mai zice nici pâs despre decizia Curții Constituționale a României care i-a cerut imperativ să semneze decretul de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Acum și-a făcut cărare spre Bruxelles, deci Luluța Kovesi nu are de ce să se teamă nici săptămâna aceasta. Totuși, miercuri, DNA a suferit o cumplită lovitură. Una cu 42 de achitări într-o singură zi! Cea mai răsunătoare lovitură vine dintr-un dosar instrumentat de DNA, în baza protocoalelor cu SRI, un dosar greu în care deputatul Mircea Drăghici și fostul președinte al Consiliului Județean Argeș Constantin Niculescu au fost achitați de Înalta Curte de Casație și Justiție. Taman în dosarul în care împreună cu cei doi amintiți mai sus au mai fost judecați pentru pretinse fapte de corupție alături de alți 38 de primari și viceprimari de comune, un ex-director al Agenției de Implementare a Proiectelor Argeș și două angajate ale unei firme de consultanță.

PROMULGĂRI CU ȚÂRÂITA.  În sfârșit, președintele Iohannis a mai promulgat o lege. Pe 23 aprilie, Senatul a adoptat proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 188/1999 privind Statutul funționarilor publici, propunere legislativă ce a fost trimisă la reexaminare ca urmare a Deciziei CCR din 23 ianuarie 2018. Președintele Klaus Werner Iohannis a semnat decretul de promulgare a acestei legi, după cum informează Administrația Prezidențială.
ION PREDOȘANU

P.S. Zvonul că Kovesi ar merge consilier prezidențial la Palatul Cotroceni s-a dovedit a fi neadevărat. Postul rămas vacant prin plecarea prof.univ.dr. Simina Tănăsescu, prin demisie – demisie prezentă pe site-ul Administrației Prezidențiale, s-a ocupat de către un lector Dima care lucrează tot la Administrația Prezidențială, fără ca Decretul cu numirea sa să apară pe site-ul invocat mai sus!(Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here