Adelina Duduială: mamă, vicecampioană la lupte libere, 7,80 la bacalaureat

382

S-a luat la trântă cu viaţa şi a dat cu ea de pământ. Adelina Duduială, eleva de 18 ani, vicecampioana României la lupte libere, dar şi mamă, a reuşit o performanţă pe care mai bine de 50% din tinerii din judeţul Gorj care au susţinut examenul de bacalaureat anul acesta, nu au reuşit-o. A promovat examenul maturităţii. Iar notele obţinute nu sunt de neglijat, Adelina a reuşit să fie admisă cu media 7,80 la bacalaureat. Tânăra, fostă elevă a Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, se pregăteşte acum pentru admiterea la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Povestea Adelinei Duduială i-a impresionat pe mulţi gorjeni şi nu numai. Este vicecampioană a României la lupte libere, este mama unei fetiţe de aproape 2 ani şi era, până de curând, şi elevă. Iar anul acesta a fost cel mai greu pentru ea întrucât a avut de pregătit examenul de bacalaureat. Însă a terminat cu brio. Fosta elevă a Liceului cu Program Sportiv a susţinut examen la Limba şi Literatura Română, unde a obţinut nota 7,20, la proba obligatorie a profilului, în cazul ei, istorie, a promovat tot cu 7,20, iar la geografie, proba la alegere, a obţinut nota 9. Media celor trei materii a fost de 7,80, o notă pentru care s-a pregătit intens, printre plânsetele fiicei sale şi orele de antrenament. Nu a avut parte nici de meditaţii, întrucât nu şi-a permis. Însă a muncit “pe brânci” pentru a avea notele dorite.

Se pregăteşte pentru admiterea la facultate
Acum, Adelina se pregăteşte pentru admiterea la facultate. Însă înainte de asta mai are de trecut un “hop”. A strâns bani din indemnizaţia de sportiv pe care o primeşte şi s-a înscris la şcoala de şoferi. “Sunt foarte fericită, am terminat cu brio. Sunt mulţumită de rezultatele mele. Acum mă pregătesc pentru admiterea la facultate, vreau sa intru aici, la Universitatea “Constantin Brâncuşi”, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi fac zilnic antrenamente. M-am înscris şi la şcoala de şoferi, joi am examen, sper să reuşesc şi acolo”, a declarat, încântată, Adelina. Ea este nevoită să rămână cu fiica ei, în vârstă de aproape doi ani, la Centrul Maternal din Târgu-Jiu, acolo unde locuieşte de când a născut.

Tatăl nu o primeşte acasă
Însă reuşita examenului nu are cu cine o împărţi. Asta pentru că tatăl ei nu o mai primeşte acasă, nu vrea să mai audă de ea. “Am vrut să-i demonstrez tatălui meu că pot să reuşesc şi singură. Am sunat astăzi “(nr. red. ieri), să îi spun că am luat examenul de bacalaureat. Când mi-a auzit vocea, mi-a dat-o pe sora mea la telefon, nu a vrut să ştie de mine. Nu am mai vorbit cu el deloc de când am născut, nu îşi cunoaşte nepoţica. Acum am terminat şi şcoala de şoferi, dau şi admitere la facultate, sper să îl fac mândru de mine, să îmi spună că pot să vin acasă”, a spus vicecampioana României la lupte libere.
Până atunci însă, Adelina Duduială îşi creşte fetiţa, merge la antrenamente şi se pregăteşte pentru admitere.
Ana Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here