Au început înscrierile la Bacalaureat

386

Elevii din anii terminali de liceu din judeţul Gorj mai au doar câteva zile la dispoziţie pentru a se înscrie la examenul de Bacalaureat. Potrivit calendarului oficial de desfăşurare a examenului, înscrierile se vor termina vineri, 31 mai, iar probele orale vor debuta în data de 10 iunie.

În intervalul 27 – 31 mai, elevii claselor a XII-a se pot înscrie la prima sesiune de bacalaureat din acest an. La nivelul judeţului Gorj au fost stabilite 16 centre de examen şi trei centre zonale de evaluare. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, prima sesiune a examenului de Bacalaureat de anul acesta va debuta pe 10 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată de proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (12-14 iunie), proba de evaluare a competenţelor digitale (17-21 iunie) şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (25-28 iunie).

Probele scrise încep pe 25 iunie
Probele scrise la bacalaureat vor începe pe 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16:00, se vor putea depune contestaţiile. Rezultate finale se vor afişa pe data de 12 iulie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here