Sezonul de iarnă la Rânca, deschis oficial

389

Sezonul de iarnă a fost inaugurat joi, pe platoul din centrul zonei montane Rânca, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, dar şi a forţelor de ordine, care au profitat de această ocazie pentru a-şi prezenta tehnica din dotare.

Evenimentul a debutat cu primirea invitaţilor şi intonarea Imnului României, urmată de prezentarea tehnicii aflată în dotarea Serviciului de Salvamont Gorj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj, prezentarea unui panou informativ realizat de jandarmii gorjeni, prezentarea unor campanii de informare publică şi deschiderea oficială a sezonului de iarnă de către Ion Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj. „Instituţia Prefectului a apreciat şi a sprijinit această acţiune, pentru că este la fel de importantă ca şi cele de pregătire din punct de vedere a asigurării condiţiilor pentru un sezon plăcut la Rânca pe care o fac autorităţile publice de la Novaci, Baia de Fier şi Polovragi. Mă interesează foarte mult ca persoanele care vor veni în acest sezon la Rânca să aibă siguranţă pentru a schia, pentru a vizita întreaga zonă şi viaţa să nu le fie pusă în pericol”, a declarat prefectul judeţului Gorj. Reprezentanţii forţelor de ordine au anunţat că sunt pregătiţi să intervină de fiecare dată când este cazul, patrule mixte de formate din poliţişti şi jandarmi acţionând în permanenţă în zonă. „Componenta de ordine publică o asigurăm în comun cu lucrătorii de la IJJ Gorj, prin patrulele mixte şi prin patrulele montane pe care dumnealor le au aici. În ceea ce priveşte activităţile specifice poliţieneşti de menţinere a unui climat de ordine şi siguranţă şi fluenţă a traficului rutier, noi ne-am dat de fiecare dată silinţa, sprijiniţi fiind şi de către lucrătorii de la Poliţia Locală”, a precizat Constantin Cir, şeful Poliţiei Novaci. Şi salvamontiştii sunt pregătiţi să intervină oricând este nevoie, de altfel ei fiind aceia care, în lipsa unui cabinet medical, asigură şi asistenţă medicală atunci când este nevoie. „Pe perioada întregului an asigurăm asistenţa în Masivul Parâng prin baza de salvare montană de la Rânca, bază care în acest moment este cea mai modernă din România. (…) Alături de cele patru mari domenii de activitate, asigurăm asistenţa medicală pentru oamenii care vin în staţiune prin cabinetul medical pe care îl avem în dotarea bazei de salvare. Practic suplinim lipsa unui cabinet medical al sistemului sanitar din staţiune. Încercăm să aducem la cabinetul medical personal medical specializat, respectiv asistenţi medicali şi medici din cadrul sistemului sanitar”, a spus Sabin Cornoiu, şeful Serviciului de Salvamont Gorj.

Panou informativ pentru turişti
Pentru a veni în sprijinul turiştilor, în zonă a fost amplasat şi un panou informativ realizat de jandarmii gorjeni. „Am realizat şi amplasat un panou pentru îndrumarea acestora în care apar atât traseele montane cât şi numerele de telefon de urgenţă. Panoul de îndrumare este în limbile română şi engleză, întrucât în ultima vreme staţiunea a devenit foarte cunoscută şi sunt numeroşi turişti străini care vin sau tranzitează zona”, a precizat şeful IJJ Gorj, Robert Vîţă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here