Liste de aşteptare, la Spitalul Orăşenesc Novaci

381

IMG_3125Spitalul Orăşenesc Novaci se confruntă cu un aflux de pacienţi. Creşterea peste aşteptări a adresabilităţii s-a resimţit mai ales după apariţia ninsorilor şi a gerului. Medicii novăceni fac tot ce le stă în putinţă pentru ca bolnavii să primească îngrijirile specifice fiecărui caz şi să se interneze numai cei care au absolută nevoie de tratament sub supraveghere medicală.

Pentru că numărul pacienţilor este, totuşi, mult prea mare, conducerea unităţii a decis că este necesar să se facă liste de aşteptare.

Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci doreşte să evite aglomerarea secţiilor din unitate. Pentru că numărul pacienţilor este tot mai mare pe zi ce trece, s-au impus măsuri pentru a nu se ajunge la situaţia de a sta câte doi bolnavi într-un pat. „Avem foarte mulţi pacienţi. Nu mergem pe ideea aglomerării pentru că este foarte greu să stea câte doi pacienţi într-un pat. Am observat că secţiile devin neîncăpătoare pe zi ce trece. Deşi avem posibilitatea să-i triem, având şi spitalizare de zi şi acordând şi îngrijiri în ambulatoriu, totuşi sunt multe cazuri care necesită internare”, menţionează Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Liste de aşteptare la Medicală

La Spitalul Orăşenesc Novaci sunt solicitate toate specialităţile, însă cea mai mare adresabilitate este la Chirurgie şi Medicală. De altfel, pentru cea din urmă s-a trecut la realizarea listelor de aşteptare. „Am început să facem liste de aşteptare, la Medicală. Şi la Chirurgie şi la celelalte secţii avem mulţi pacienţi, dar totuşi cele mai multe solicitări sunt pentru Medicală”, confirmă Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Condiţiile atmosferice din ultima perioadă au favorizat creşterea numărului persoanelor care ajung la spital cu diverse afecţiuni. Din fericire, Spitalul Orăşenesc Novaci dispune de medicamente şi tot ce este necesar pentru a face faţă solicitărilor actuale şi viitoare. „Avem medicamente şi tot ceea ce ne trebuie pentru tratarea pacienţilor. Avem asigurate stocurile, lucru necesar mai ales acum, în această perioadă”, conchide directoarea unităţii sanitare din Novaci. De precizat că în acest an, conform contractului semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, Spitalul Orăşenesc Novaci are 109 paturi contractate; totuşi, fizic vorbind, unitatea dispune de 133 de paturi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here