Ca la noi, la nimeni – Amneziile de vară

419

Băgând el de seamă că nu-i dă nimeni nicio replică la obrăznicia spusă despre aniversarea Marii Uniri de la 1918, periculosul individ care este Kelemen Hunor atacă iar!

De data aceasta, numitul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, l-a criticat dur pe Klaus Iohannis, acuzându-l că „nu a transmis nici un mesaj şi nu a făcut nimic pentru alegătorii maghiari”.

Analistul politic Bogdan Chirieac îl contrazice însă pe liderul UDMR: „Domnul Kelemen Hunor spune că Klaus Iohannis nu a  făcut nimic pentru minoritatea maghiară. Ce mai trebuia să facă Klaus Iohannis pentru minoritatea maghiară? Din punctul de vedere al respectării drepturilor minorităţilor, România este pe primul loc în acest moment, în orice caz în Top 3 în Europa din toate punctele de vedere. Poate să îi reproşeze că nu a făcut suficient pentru toţi românii, da, se poate spune şi acest lucru. Încă nu a început autostrada care să traverseze Carpaţii, încă nu se respectă drepturile omului în România, încă nu ne-a întors la democraţie în ţara noastră.”

*

Mă hotărâsem să scriu despre altă „amnezie de vară”, după cum a apreciat-o ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, poziţia autosuspendatului din PSD -Victor Ponta despre legile speciale ce guvernează „pensiile speciale” şi nesimţite. Ei bine, cu excepţia unei legi, toate legile ce permit pensiile speciale şi nesimţite au fost gândite şi promovate de Victor Ponta, în 2015! Nu mai intru în amănunte.

Mai importantă mi se pare o altă acuză, mult mai legată de Gorj, a aceluiaşi uituc ce-l critică pe actualul ministru al Energiei, portofoliu încredinţat unui membru ALDE, dacă nu mă-nşel.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a răspuns dur atacurilor lui Victor Ponta la adresa sa, conform cărora Complexul Energetic Oltenia (CEO) are pierderi uriaşe.

„Observ că Victor Ponta, fost Premier, fost şef de partid, fost Secretar general al Guvernului, etc., are un apetit special în ultimul timp în a comenta sectorul energetic din România. Mă gândesc că această aplecare la opinii, din poziţia actuală de observator, vine cumva să compenseze totala lipsă de energie a lui Victor Ponta pentru acest sector din perioada în care a fost Premierul României. Din acea poziţie nu numai că ar fi putut să analizeze tot ceea ce ţine de sectorul energetic românesc, dar l-ar fi putut sprijini şi cu soluţii concrete.

Nu a fost aşa, cel puţin nu în sensul bun al deciziilor! Memoria mandatului fostului Premier este marcată de hotărârea de a amâna tranzacţionarea unui volum de certificate verzi până în 2017, şi, prin aceasta, de a pune în pericol întregul sistem de producere a energiilor regenerabile.

Această măsură, alături de altele din pachetul lui Ponta pentru energie, ne-au adus în faţa Comisiei Europene cu multiple plângeri ale celor care au dezvoltat sectorul energiilor regenerabile din România şi au crezut în promisiunea iniţială a Guvernului.

A fost nevoie ca, la începutul mandatului meu, să intervenim pentru a repara această situaţie.(…) Cu toate acestea, Victor Ponta se declară îngrijorat când vorbeşte despre starea sistemului naţional.

Poate că această nelinişte îi vine şi din faptul că a ignorat solicitările disperate ale CEO, condus de protejatul său Ciurel, de a acorda sumele care  ar fi putut  sprijini Complexul în extinderea fronturilor de lucru.

În toate aceste solicitări, CEO atrăgea atenţia că fronturile active nu pot asigura necesarul de lignit pentru funcţionarea la capacitate maximă a centralelor. Poate ne explică domnul Ponta de ce nu a avut nicio reacţie publică aşa cum relaxat o face acum la pierderile uriaşe pe care CEO le-a înregistrat doi ani la rând!”
Ion PREDOŞANU

P.S. Un alt amnezic este Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care-a anunţat: „O să-mi depun documentele de pensionare”.
Uită că şi le-a mai depus odată şi chiar a încasat de la BNR o primă substanţială pentru acest eveniment, dar a luat banii şi s-a răzgândit!(Ion Predoşanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here