Pentru al doilea an – Ştrandul CS Pandurii, lăsat tot în paragină

393

IMG_4466Realizat în urmă cu peste cinci decenii, ştrandul Clubului Sportiv(CS) Pandurii, aflat în incinta stadionului din Târgu-Jiu, a rezistat intemperiilor timpului, comunismului şi numărului mare de persoane care l-au suprasolicitat. De anul trecut însă, ştrandul a fost îngenuncheat de nepăsarea autorităţilor şi a celor care nu au reuşit să obţină fondurile necesare reabilitării şi modernizării spaţiului vechi de agrement.

Dacă la Rovinari s-a realizat, în urmă cu trei ani, un ştrand de cinci stele, la Târgu-Jiu, ştrandul public, aparţinând CS Pandurii, a ajuns o ruină a democraţiei. Se vehiculează numele unor afacerişti care ar vrea să preia spaţiul în concesiune, dar acest lucru nu este încă posibil.

Robert Doicaru, membru în Consiliul Consultativ al CS Pandurii a fost cel care a susţinut ieri că “ştrandul nu poate să funcţioneze deoarece nu există bani pentru reabilitarea lui”. Doicaru a menţionat că la închiderea ştrandului a contribuit şi faptul că amenzile date de Sanepid şi de alte instituţii cu abilităţi de control sunt foarte mari, asta dacă ştrandul nu este pus la punct aşa cum cere legea. “Pentru reabilitarea lui ar trebui ,după părerea mea, vreo şase, şapte miliarde de lei, ceea ce Clubul Sportiv Pandurii nu are. Clubul nu are banii aceştia şi nici nu îi poate obţine de la minister. Ştiţi cum e cu investiţiile anul acesta”, a declarat Doicaru, care a menţionat că ştrandul este deja distrus acesta fiind al doilea an de când nu funcţionează.

Nu există, oficial, solicitări de concesionare

IMG_4468Doicaru menţionează că s-a cerut finanţarea necesară reabilitării ştrandului, dar investiţiile blocate au oprit acest demers. “S-au făcut demersuri către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret pentru a se obţine finanţarea necesară. Chiar şi finanţările din venituri proprii trebuie aprobate, dar investiţiile sunt, momentan, blocate. Soluţii cred că ar exista, dar tot cu aprobarea ANST-ului, dar acesta nu vrea să îşi piardă bazele, mai ales că acesta este considerat bază sportivă”, a completat Doicaru, care a subliniat că CS Pandurii este condus de un director interimar. În ultimii ani, ştrandul a suferit mici reparaţii din fonduri proprii, o modernizare totală nefăcându-se de la realizarea lui. “Numai apa costă foarte mult pentru un plin al bazinului, trebuie staţie de filtrare, reparate grupurile sanitare, duşurile. Sunt foarte multe lucruri de făcut”, a conchis Doicaru. “Noi, sincer, nu avem cum să îi ajutăm. Dacă se va da drumul la investiţii, va fi, cu siguranţă, una dintre priorităţi. Este păcat ca o bază aşa de frumoasă să rămână în paragină”, a declarat şi Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei de Tineret şi Sport Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here