Toţi medicii de familie gorjeni au semnat actele adiţionale

378

cas gorj nou (1)Medicii de familie din judeţul nostru au semnat actele adiţionale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, astfel încât la ora actuală toţi sunt în relaţie contractuală cu CJAS. Până la 1 iulie aceştia vor semna şi contractul cadru, cu condiţia să se ţină cont de protocolul stabilit.

De dragul pacienţilor, medicii de familie gorjeni şi-au călcat pe inimă şi au semnat actele adiţionale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, chiar dacă le consideră, în continuare, ca fiind ilegale. „Noi am închis ochii pentru pacienţi şi am semnat actele adiţionale, deşi acestea sunt ilegale. Până ieri, toţi medicii de familie din Gorj au semnat actele adiţionale cu CJAS”, a explicat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. Aceste acte adiţionale sunt valabile până la 1 iulie, după care activitatea medicilor se va desfăşura pe baza contractului cadru.

Medicii de familie, pregătiţi să semneze contractul-cadru

Pentru că mai sunt două săptămâni de valabilitate a actelor adiţionale, medicii de familie spun că până la 1 iulie vor semna contractul cadru pe 2011 cu CJAS Gorj, cu condiţia să se ţină cont de protocolul stabilit. „până la 1 iulie vom semna contractul-cadru; pentru că actul adiţional este valabil până la 1 iulie, la acea dată noi trebuie să avem deja semnat contractul. Acum aşteptăm să apară normele cu modificarea din protocolul de negociere. Bineînţeles că noi vom semna contractul-cadru cu CJAS doar dacă se ţine cont de protocol. În cazul în care contractul rămâne în forma actuală, nu îl vom semna”, confirmă Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Pacienţii, afectaţi de problema medicilor cu casa de asigurări

Pacienţii s-au aflat într-o situaţie dificilă din cauza neînţelegerilor dintre medicii de familie şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. La începutul lunii iunie bolnavii au fost puşi pe drumuri din cauză că medicii nu erau în relaţie contractuală cu CJAS; unii dintre aceştia şi-au plătit consultaţiile şi şi-au cumpărat medicamente la preţ întreg. Cu alte cuvinte, pacienţii sunt cei care au avut cel mai mult de suferit. „Numai casa de asigurări de sănătate este de vină pentru crearea acestei situaţii, iar pacienţii au avut de suferit şi noi îi înţelegem. Tocmai pentru că îi înţelegem şi vrem să venim în sprijinul lor, noi am închis ochii şi am semnat actele adiţionale”, a mai spus Moisescu. Dacă medicii de familie gorjeni vor semna contractul cadru pe 2011 rămâne de văzut. Deocamdată ei aşteaptă normele cu modificarea din protocol. Vom reveni cu amănunte.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here