Buget mărit, din nou, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă

389

IMG_3049Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj are o alocare bugetară mai mare pentru anul 2011, comparativ cu anii anteriori. Prima creştere a valorii per capita a fost stabilită la videoconferinţa cu Raed Arafat, în luna martie; ce de-a doua modificare a bugetului a fost făcută recent.

Veşti bune pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) din judeţul nostru. La ultima întâlnire a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu sindicaliştii din Federaţia „Ambulanţa”, s-a stabilit o nouă creştere a bugetului SJA Gorj. Astfel, dacă bugetul iniţial al SJA Gorj era de 25,17 lei pe cap de locuitor, în martie crescuse cu 7 procente, ajungând la 27 de lei per capita, acum s-a stabilit suma de 31 de lei per cap de locuitor. Cum s-a reuşit această modificare pozitivă ne-a explicat Cristi Aldescu, preşedintele Sindicatului „Ambulanţa” Gorj şi vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale „Ambulanţa”: „Bugetul serviciilor de ambulanţă s-a reîmpărţit de la judeţele unde s-a redus valoarea per capita, în încercarea de a se diminua discrepanţele existente între judeţe”.

Concret, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a avut un buget de peste 108 miliarde lei vechi, iar după ultima majorare a valorii per capita acesta este de peste 118 miliarde. În viitor, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii doresc să realizeze o valoare unică per cap de locuitor pentru toate serviciile de ambulanţă şi să dispară diferenţele majore care erau până acum.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here