Închirieri pe doi ani pentru curăţirea albiilor râului Jiu

592

APELE ROMANEAdministraţia Bazinală de Apă Jiu a scos la licitaţie pentru a fi închiriate mai multe bunuri imobile – terenuri situate în albiile minore ale râurilor Jiu, Gilort, Motru, Amaradia, Sohodol, Neagonea, Blahniţa, Şuşeni, Topolniţa şi Fluviul Dunărea, de pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi.

Terenurile şi imobilele sunt proprietate publică a statului, şi se află în gospodărirea Administraţiei Naţionale „Apele Române” Jiu. Contractul de închiriere a fost încheiat pe o perioadă de maximum doi ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pe bază de act adiţional, pentru încă un an.

Conform conducerii Sistemului de Gospodărire al Apelor Gorj, scopul acestor licitaţii îl reprezintă înlăturarea materialului aluvionar, pentru asigurarea scurgerii optime în albie. Valoarea minimă a chiriei anuale pentru fiecare bun imobil, al cărei preţ de pornire a licitaţiei este de 0,51 de lei/mp/an, a fost stabilită şi aprobată prin Hotărârea Consiliului de Conducerea Administraţiei Naţionale. Conform aceleiasi Hotărâri se pot închiria şi balastiere, lacuri sau luciuri de apă.

Prima dintre licitaţii s-a derulat miercuri, 9 martie, pentru perimetrele din judeţele Dolj (râul Jiu şi fluviul Dunărea) şi Mehedinţi (râurile Neagonea şi Topolniţa), iar ieri a fost cea de-a doua, în judeţul Gorj (râurile Jiu/Drăguţeşti, Gilort/Andreeşti, Motru/Stângăceaua, Amaradia/Brăteşti, SohoholHm 400/Stroieşti, Blahniţa/Crasna, Suseni/Frăţeşti).

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here