Mii de turişti, aşteptaţi la Rânca de sărbători

386

Ranca iarnaMajoritatea hotelurilor şi pensiunilor din staţiunea Rânca au spaţiile de cazare ocupate aproape în totalitate de Crăciun şi Revelion. Mii de turişti ar urma să îşi petreacă sărbătorile de iarnă aici, proprietarii spaţiilor de cazare menţionând că mai au foarte puţine locuri disponibile, cererea foarte mare fiind pusă şi pe căderile de zăpadă ce sunt aşteptate pentru zilele următoare.

Preţurile acceptabile şi străduinţa gazdelor de a-i face pe musafiri să se simtă cât mai bine pare să dea rezultatele dorite chiar şi în vremuri de criză, dovada fiind faptul că locurile vacante aproape că nu mai există. Nicolae Turbatu, proprietar al unui hotel de patru stele, spune că mai are doar câteva camere libere, camere ce vor fi ocupate cel mai probabil în următoarele zile. „Pentru Crăciun la mine mai sunt câteva camere libere, dar ştiu din experienţa anilor trecuţi că şi cu câteva ore înainte apare un prieten care este interesat de o cazare rapidă. Pentru Revelion mai sunt doar două camere disponibile, dar sunt deja antamate şi luni voi avea probabil confirmarea şi pentru ocuparea lor.

Rânca va fi plină de turişti pentru că, din ceea ce ştiu eu, cam la toate pensiunile şi hotelurile situaţia este similară”, menţionează Nicolae Turbatu. Hotelul condus de acesta oferă turiştilor pachete de câte trei zile la Crăciun, la un preţ de 650 de lei pentru două persoane, preţ în care intră micul dejun şi masa festivă. De Revelion turiştii sunt invitaţi să stea la acest hotel cinci zile şi patru nopţi pentru un pachet ce costă 2100 de lei pentru două persoane. Pachetul respectiv include micul dejun, masa festivă de Revelion, dar şi masa festivă de pe 1 ianuarie, precum şi o tombolă cu diferite premii. Situaţia este similară şi pentru restul unităţilor de cazare, lucru care nu poate decât să-i bucure pe proprietarii de pensiuni şi hoteluri care au investit în acestea în ultimii ani în ideea recuperării ulterioare a banilor respectivi.

Gelu Ionescu

Doar câţiva centimetri de zăpadă, la Râncă

În staţiunea montană Rânca nu se poate schia, stratul de zăpadă fiind aproape inexistent. Cu toate acestea, în week-endul trecut, turiştii au urcat în număr mare la Rânca, alegând săniuşul şi plimbările cu ATV – urile, ca modalităţi de petrecere a timpului liber.

Staţiunea Rânca a fost vizitată de foarte mulţi turişti în acest week-end. Din păcate ei nu au putut schia, însă au găsit alte posibilităţi de a-şi petrece timpul liber. „Nu se poate vorbi despre un strat de zăpadă. Nu are mai mult de 5-10 centimetri şi nu a mai nins deloc; abia azi a început să fulguiască, însă pârtia nu poate fi folosită pentru a schia”, a precizat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Zăpadă nu, turişti da

În pofida faptului că stratul de zăpadă nu le permite să schieze, turiştii au urcat la Rânca în număr mare, acesta şi pentru că, după cum susţine şeful Salvamont Gorj, „drumul este foarte bun, e curat, iar lumea urcă la munte. Turişti au fost destul de mulţi în week-end, practicând săniuşul şi plimbându-se cu ATV –urile”. Numărul mare al turiştilor şi dorinţa de distracţie maximă a acestora au condus şi la apariţia incidentelor. De menţionat, la acest capitol, întâmplarea de sâmbătă când „un turist a fost rănit într-un accident cu ATV – ul şi a ajuns la noi la bază, fiind suspect de fracturi de coaste, însă numai medicii pot pune un diagnostic concret”, a adăugat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. Astfel de evenimente se petrec frecvent la Rânca, motiv pentru care, turiştilor li se recomandă precauţie în utilizarea ATV – urilor. În continuare, în staţiunea montană gorjeană sunt aşteptate ninsorile şi formarea unui strat de zăpadă care să permită practicarea sporturilor de iarnă.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here