Magazine alimentare, sancţionate pentru nereguli de igienă

393

magazin alimentarÎn urma a peste 60 de controale efectuate în unităţile sanitar-veterinare din Târgu-Jiu, Bumbeşti-Jiu, Motru, Târgu-Cărbuneşti, Rovinari, Novaci, comunele Dăneşti, Bâlteni, Câlnic, Licurici, Stoina, Prigoria, Bustuchin, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au aplicat şi patru sancţiuni contravenţionale.

Ele au fost aplicate în patru magazine alimentare, două din comuna Licurici şi câte unul din Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti. Valoarea sancţiunilor a fost în valoare de 3.800 de lei. Motivele pentru care inspectorii sanitar-veterinari au dispus amendarea au fost pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, precum şi comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare sau neaprobate sanitar-veterinar şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

Odată cu acestea, oamenii legii au verificat şi o unitate de morărit, 17 brutării, patru supermarket-uri, pieţele agro-alimentare din municipiul Târgu-Jiu, două baruri, patru unităţi de alimentaţie publică şi cinci de alimentaţie colectivă, precum şi 25 de unităţi de comercializare cu amănuntul şi ridicata.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here