La „Ecaterina Teodoroiu” – Izolator pentru potenţialii elevi bolnavi de gripă porcină

459

sala fitness, facuta de mineDe două săptămâni încoace, printr-o cerere adresată conducerii Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” de către dispensarul acestei unităţi şcolare,

o cameră a instituţiei de învăţământ a fost amenajată pentru potenţialii elevi care ar contacta gripa porcină. Camera-izolator arată ca una normală, cu câteva paturi pentru elevi, şi birouri pentru pregătirea lecţiilor.

Izolatorul este impus de Ministerul Sănătăţii la nivel naţional, care să fie folosit în cazul depistării noii gripe la unul dintre elevi. Toate comitetele de gripă din unităţile de învăţământ sunt inventariate de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică. Inspectorii ar trebui să verifice dacă şcolile au înfiinţat comitetul de gripă şi dacă îşi cunosc şi respectă atribuţiile stabilite în ordinului Ministerului Sănătăţii. Potrivit actului legislativ, în fiecare unitate de învăţământ trebuie să existe un comitet de gripă format din 3 sau 5 membri, printre care medicul şcolar sau asistentul medical, psihologul şi alţi profesori. În cazul în care un elev prezintă simptome specifice, el va fi însoţit de profesorul de serviciu în izolatorul special amenajat şi va fi lăsat în grija unuia dintre reprezentanţii comitetului de gripă.
Sală de fitness cu fonduri împărţite
Nu sunt mulţi elevii care calcă sala de fitness înfiinţată în urmă cu aproape un an şi jumătate în cadrul CNET. Sala a fost amenajată cu fonduri de la bugetul local, dar şi cu bani europeni. „Singurele lucruri din sala de fitness care aparţin unităţii noastre sunt oglinzile”, a declarat directorul CNET, Gheorghe Nichifor.
În această sală, toţi elevii CNET se pot antrena şi pot avea grijă de sănătatea lor. Din păcate, aceştia nu pot intra când doresc ei, ci antrenamentele trebuie pregătite cu zile întregi înainte, pentru a se găsi un profesor supraveghetor, iar grupul care doreşte să execute exerciţii să aibă mai mulţi membri în componenţă. „Se mai fac şi excepţii, şi le mai permitem elevilor să lucreze şi individual, însă doar cei care au nevoie de recuperare sau prezintă probleme de sănătate”, a completat Nichifor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here