Drumurile Gorjului, pregătite de iarnă

592

drumApropierea iernii determină autorităţile judeţene să ia măsuri din timp pentru pregătirea rutelor de mare circulaţie din Gorj pentru traficul specific sezonului rece.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, speră că drumurile aflate în reparaţii să nu dea prea mari bătăi de cap conducătorilor auto, deşi DN66, pe ruta Rovinari-Bumbeşti-Jiu este reparat în proporţie de nici 5%.

Firma ungară care lucrează de doi ani la reabilitarea DN66, pe ruta Rovinari-Bumbeşti-Jiu va provoca greutăţi şoferilor în această iarnă. Pentru că acest contract nu a fost reziliat de Ministerul Transporturilor, în ciuda promisiunilor ministrului Radu Berceanu, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj s-a gândit cum să rezolve această problemă. Acesta a dispus astfel ca până pe data de 12 noiembrie, firma ungară să închidă casetele de drum aflate în fază de îmbrăcăminte asfaltică, să execute reparaţii asfaltice pe suprafeţe izolate pe tot sectorul de reabilitare şi să conserve lucrările în vederea asigurării circulaţiei rutiere pe perioada sezonului rece, pe ambele sensuri de mers, la cele trei poduri peste râul Jiu. Călinoiu a cerut, de asemenea, asigurarea unui marcaj provizoriu atât longitudinal cât şi transversal. Măsuri similare se vor lua şi pe porţiunea de drum lucrată de spanioli, dar şi pe cea de la Cîlnic.
Apel la cetăţeni
Ion Călinoiu a constatat că locuitorii judeţului nu îşi întreţin şanţurile, rigolele şi că există mormane de gunoaie aruncate în zona podurilor şi podeţelor, favorizând producerea inundaţiilor pe drumuri, terenuri adiacente şi implicit distrugerea acestora, lucru confirmat de situaţia creată în urma ploilor din anii precedenţi. ,,Este interzisă depozitarea pământului rezultat în urma lucrărilor de întreţinere a şanţurilor şi rigolelor”, a anunţat Călinoiu într-o adresă scrisă transmisă primăriilor din judeţ.
Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here