Dublu eveniment la Colegiul Tehnic Nr. 2 din Târgu Jiu

330
holocaust1Colegiul Tehnic Nr.2 a fost vineri, 9 octombrie, gazda a două evenimente care au adus numai puncte bune unităţii de învăţământ. Astfel, chiar dacă ambele au debutat la ore apropiate, atât elevii, cât şi cadrele didactice s-au arătat interesate de manifestări.

De la orele 12, elevii claselor a XII-a A şi a XII-a C, alături de alţi elevi care au dorit să-i aplaude, s-au adunat în cantina unităţii şcolare, acolo unde s-a ţinut oră deschisă la istorie. „A fost iniţiativa profesoarei de la catedra de istorie, Liliana Păun, care i-a antrenat pe elevi la o activitate pe teme istorice”, ne-a declarat Elvira Şarapatin, directoarea Colegiului Tehnic Nr.2.

promotia77Tema orei deschise a fost Holocaustul, iar activitatea nu a fost numai una istorică, ci şi una instructiv-educativă. Sub deviza „Toţi pentru unul, unul pentru toţi”, elevii claselor terminale au comemorat Holocaustul. „Le-am cerut elevilor să vină îmbrăcaţi în negru deoarece am comemorat o zi tristă, un fenomen din care trebuie să învăţăm şi să avem grijă să nu se mai întâmple. În urma acestui eveniment, aproape 11 milioane de oameni au murit, şi, mă bucur că elevii mei s-au pregătit şi vreau să le mulţumesc pentru tot efortul depus”, ne-a spus Liliana Păun, iniţiatoarea activităţii.
De asemenea, la jumătate de oră după ce ora de istorie a debutat, câţiva vârstnici, absolvenţi ai promoţiei 1977, s-au strâns într-o clasă a Colegiului Tehnic Nr.2, pentru a sărbători 32 de ani de la terminarea studiilor liceale. O bună parte din fosta clasă din 1977 s-au adunat pentru a depăna amintiri, a rememora lecţiile şi vechii profesori, şi pentru a se vedea încă o dată în postura de liceeni. De asemenea, şi acestora le-a fost alături Elvira Şarapatin, care s-a împărţit între cele două locaţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here