Primăria Bustuchin, în aşteptarea unui sediu modernizat

379
Un an de zile. Aceasta este durata de aşteptare a lucrătorilor de modernizare din cadrul Primăriei Bustuchin, dar şi a cetăţenilor comunei, care sunt nerăbdători să calce într-un sediu nou cu problemele lor. Clădirea nu corespunde exigenţelor actuale de funcţionare la standarde de calitate sporite şi normelor legale din punct de vedere al izolaţiei termice, iar starea în care se află finisajele nu o promovează ca fiind o construcţie reprezentativă în cadrul comunei.

În câteva luni, Primăria Bustuchin va avea ţiglă nou-nouţă, pardoselile interioare se vor înlocui cu unele din lemn masiv pentru spaţiile administrative, şi cu gresie ceramică pentru grupurile sanitare şi holuri.

De asemenea, se vor reface trotuarele şi scara de acces, tâmplăria existentă se va înlocui cu una dublă din lemn, iar pe acoperişul sediului se va monta o baterie solară de preparare a apei calde menajere. În toată această perioadă, se va reface instalaţia electrică, se va realiza un grup sanitar la parterul instituţiei, şi se vor monta corpuri fluorescente de iluminat în birouri şi pe coridoare. De menţionat este faptul că suprafaţă totală a clădirii este 207,25 mp.
Prin realizarea investiţiilor mai sus menţionate se vor cere în faza de execuţie 50 de locuri de muncă, iar în cea de operare alte 35. Durata totală de execuţie a lucrărilor este de 12 luni, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de peste 600.000 RON, bani obţinuţi prin Măsura 322- „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here