Furt din lacul afaceristului Iordache: Unuia dintre reținuți i-a botezat copilul

476

Trei tineri din Turceni au ajuns, miercuri, în arest, sub acuzația de furt calificat, după ce au mers la pescuit pe lacul amenajat în curtea casei afaceristului Ion Iordache. Hoții ar fi reușit să fure câteva zeci de kilograme de fitofag. ”Polițiștii din cadrul Poliţiei Orașului Turceni au fost sesizați de un bărbat de 45 de ani, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras pește din lacul artificial situat în curtea locuinţei. În urma cercetărilor efectuate de polițiști au fost identificați trei suspecți de 28, 30 și 37 de ani, din oraşul Turceni, care, în seara de 17 octombrie, ar fi pătruns fără drept pe proprietatea apelantului, iar dintr-un lac artificial situat în curtea locuinţei au capturat și sustras cantitatea de 25 de kilograme de peşte cu ajutorul unei plase tip monofilament. Având în vedere probatoriul administrat în cauză, față de cei trei suspecți s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore”, a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Fostul primar susține că a văzut cum acționau infractorii și l-a chemat pe fratele său la fața locului, moment în care aceștia au fugit.
”I-am surprins în timp ce furau. Au fugit. Făceau treaba asta de mult timp, bănuiam că se ocupă cu așa ceva, dar inițial nu aș fi crezut că fură de la mine de acasă, știam că furau de la lacurile firmei, aveam oarecum certiditudine că vindeau pește, își făcuseră deja rețea de clienți și vindeau. După peștele pe care îl vindeau mi-am dat seama că e de la mine din lacuri, pentru că peștele pe care îl vindeau ei nu se găsea în altă parte. Atunci, mi-am propus, când nu îmi este somn, să mai ies să dau câte un ochi noaptea, ușor. Acolo locuiesc. Cum curtea mea este de vreo 20 de hectare aveau pe unde să se plimbe. Îi cunosc foarte bine pe unul dintre ei. Nu s-a putut demonstra până acum, dar este și o femeie implicată, care este logodnica unuia dintre ei. I-am văzut în curte, stăteau și se sărutau la mine în curte acolo. Ei stăteau pe mal și se sărutau, unul era cu sepcile în apă și altul în afara curții, stătea de pază, în afară. Au fost patru tot timpul. Din câte am înțeles, polițiștii nu au descoperit deocamdată decât trei. S-a întâmplat seara, la 20.30-21.00, atunci când i-am prins. Pe unul dintre ei îl cunosc bine, de foarte mult timp. I-am botezat și fata. Ne cunoștea bine omul. Nu mă interesează. Organele statului să-și facă datoria, să facă ce trebuie. Eu nu am ce să iert, iartă Dumnezeu. Eu am muncit șase ani să creez și să învăț o afacere, care se cheamă creștere de pește, iar acești nenorociți râdeau de mine, și-au bătut joc în tot timpul în care eu am muncit să înțeleg o afacere, iar el venea și se săruta cu nevastă-sa la mine în curte, noaptea. Lucrează la primărie”, a declarat fostul primar al orașului Turceni.
Ion Iordache mai spune că nu a sunat imediat la 112, întrucât nu credea că polițiștii îi vor prinde pe infractori.
”Am mers dimineața la Poliție și am spus exact cine a fost. Ei nu m-au văzut pe mine, decât în momentul în care am mai sunat pe cineva, eu i-am văzut pe ei. L-am sunat pe fratele meu. Am zis că îi surprindem, m-am gândit că poate nu fug și când au văzut că vine fratele meu au fugit, când au auzit mașina. Eu nu am avut încredere în polițiști niciun moment că vor reuși să dovedească asta, nu pot decât să îi felicit, nu mă așteptam, i-au prins, au recunoscut, metodele pe care le-au folosit nu le știu, dar felicitările mele, jos pălăria! Au făcut așa, ca la carte. De aceea nici nu i-am sunat în momentul în care i-am surprins acolo. Nu am sunat Poliția. Nu am avut încredere că polițiștii fac treabă. Uite că de data asta, băieții tineri care sunt la Turceni au fost profesioniști. Credeam că reclam degeaba, nu mă așteptam să fie prinși. Cel căruia i-am botezat copilul are loc de muncă, lucrează la primărie. A fost șoferul fostului primar. Acum nu știu ce face. Și pe vremea mea lucra în primărie. S-a despărțit de soția pe care o avea când i-am botezat copilul. De ani de zile nu mai veneau la noi, pentru că îl suspicionam că face asta, i-am zis de câteva ori”, a mai spus Ion Iordache.
Suspecții au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propuneri legale, fiind cercetați pentru furt calificat și deţinere de unelte pentru pescuit ilegal.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here