Politicieni de top, martori în dosarul lui Greblă

669

Unul dintre cele mai grele dosare penale ale anului, tras pe o linie moartă pentru că se derulează departe de “locul faptei”, este cel al lui Toni Greblă, dosarul devenind unul și mai greu după ce judecătorii au decis să admită audierea unor importanți politicieni din Gorj în calitate de martori. Pentru că a fost judecător la Curtea Constituțională, fostul senator are procesul în desfășurare la Înalta Curte de Casație și Justiție, la termenul de vinerea trecută Greblă solicitând instanței supreme să fie de acord cu audierea unor martori. Numele martorilor respectivi sunt însă extrem de cunoscute alegătorilor din Gorj, cei care vor veni să vorbească despre Greblă în fața instanței fiind foști colegi de partid ai acestuia. O parte dintre ei ar putea să prindă în sală și momentul în care vor fi ascultate fragmente din interceptările existente la dosar și pentru care Greblă a cerut clarificări.
“Încuviinţează cererea formulată de inculpatul Greblă Toni privind audierea martorilor din rechizitoriu. Admite, în parte, cererea formulată de inculpatul Greblă Toni privind audierea martorilor Iriza Scarlat, Popeangă Vasile, Marinescu Raluca şi Cîrciumaru Florin. Admite solicitarea inculpatului Greblă Toni şi încuviinţează ascultarea în instanţă a celor două minute şi zece secunde din convorbirea telefonică purtată între acesta şi inculpatul Bîrcină Ion din data de 8.08.2014, redată în procesul-verbal din 3 iunie 2015. Prorogă pronunţarea asupra solicitării inculpatului Greblă Toni, de ascultare în instanţă a convorbirii telefonice din data de 22 ianuarie 2015, ora 12,05, pretins a fi fost purtată între acesta şi numitul Băluţescu Adrian, până la indicarea de către inculpat a tezei probatorii, a indicativului corect al suporturilor tehnice ce conţin înregistrările şi a intervalului orar. Prorogă pronunţarea asupra solicitării inculpatului Greblă Toni, de a fi depus la dosar transcriptul convorbirilor telefonice efectuate în perioada 23.02.2015 şi 10.03.2015, după audierea martorilor Georgescu Adrian, Băluţescu Adrian şi Frunză Dănuţ. Încuviinţează proba cu înscrisuri în circumstanţiere formulată de inculpatul Greblă Toni”.
În dosar este judecat și finul lui Greblă, omul de afaceri Ion Bârcină, zis Dan Goeru, cel care e acuzat că l-a finanțat pe fostul senator cu zeci de mii de euro în ultimele două campanii electorale. Inculpat este și omul de afaceri Mihail Prundianu, care are și el doi martori importanți propuși pentru audieri în fața judecătorilor. Unul dintre ei este fostul director general din Societatea Națională a Lignitului Oltenia, Daniel Burlan, iar celălalt este fostul șef al fostului CE Turceni, Octavian Graure, următorul termen din dosarul lui Greblă fiind stabilit pentru începutul lunii viitoare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here