Ca la noi, la nimeni – Gândurile de pe urmă ale parlamentarilor PSD!

486

Ne aflăm la sfârşitul mandatelor de patru ani ale parlamentarilor din România. Nu ştiu cum se face, dar în sfârşit unora se pare că le-a venit mintea cea de pe urmă. Chit că acum patru ani, USL a avut o majoritate aproape zdrobitoare cu care-ar fi putut să propună, să dezbată şi să voteze mai multe proiecte de legi cu care să-şi ducă la bun sfârşit programul electoral cu care câştigase alegerile parlamentare.
Mai activi sunt social-democraţii, decişi mai mult ca oricând să câştige detaşat alegerile din 11 decembrie 2016. Iar liderul lor, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică, că sunt pregătiţi ca luni să depună un proiect legislativ ce-l aveau gata pregătit, dar şi o moţiune simplă împotriva ministrului (In)Justiţiei, Raluca Prună, intitulată „Şi minciuna poate să ucidă”, asupra căreia vom reveni.
Cum proiectul legislativ va fi cu un impact mai mare asupra nevoilor cetăţenilor, vom începe cu el. Chiar ieri, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a depus la Senat ceea ce domnia sa susţine a fi „Un proiect de lege pentru eliminarea a 102 taxe nefiscale, care înseamnă mai puţină birocraţie şi mai mulţi bani pentru cetăţeni. Dincolo de banii pe care îi cheltuiesc românii, cel mai rău lucru este umilinţa la care sunt supuşi, nervii cu care se încarcă fiecare român când trebuie să plătească o taxă. Am decis împreună cu colegii mei să nu mai aşteptăm marea debirocratizare mult trâmbiţată de tehnocraţi. Nu vrem ca aceste taxe să existe nici anul viitor, (…) vom depune la Parlament (şi s-a ţinut de cuvânt, n.m. I.P.) şi avem convingerea că vom găsi în Parlament destulă susţinere astfel încât de la 1 ianuarie aceste taxe să nu mai existe.”
Taxele care ar urma să fie eliminate sunt, printre altele, timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio TV, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea şi modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI către public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.
Şi acum să revenim asupra moţiunii simple depusă ieri la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Sunt toate şansele ca moţiunea simplă numită „Şi minciuna poate ucide” să fie dezbătută şi votată chiar astăzi, marţi, 11 octombrie. Despre care Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus: „Este foarte grav că un membru al Guvernului afirmă public că a minţit judecătorii CEDO.”
Desigur, ne amintim că PSD a mai introdus o moţiune simplă contra ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, care nu s-a prezentat la Parlament atunci când s-a dezbătut moţiunea simplă, votată cu mare majoritate. Să sperăm că doamna Raluca Prună să participe şi să explice ce a vrut să spună.
Reamintim că, Raluca Prună, ministrul (In)Justiţiei, declarase joi, în şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii că „a minţit la CEDO când a spus că a fost asigurat un buget pentru 7(şapte!) penitenciare a câte 150 de milioane euro fiecare.” Banii nefiind prevăzuţi în Buget, ci doar pe hârtie!
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here