Paraschivu a instruit primarii şi secretarii din judeţ

761

Joi dimineaţă, şefii Prefecturii Gorj, alături de reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente, au susţinut prima instruire în vederea pregătirii alegerilor parlamentare din luna decembrie. La şedinţă au participat primari de localităţi, viceprimari ori chiar secretari ai comunelor.

Prefectul Gheorghe Paraschivu le-a transmis reprezentanţilor administraţiilor locale să trateze cu atenţie organizarea acestor alegeri: „Printre principalele activităţi pe care dumneavoastră, primarii, le aveţi în atribuţii conform legislaţiei în vigoare, este şi organizarea alegerilor electorale. Aveţi deja experienţă pentru că în acest an am organizat alegerile locale şi pentru cele parlamentare, aşteptăm să vedem ce alte noutăţi mai apar”.
Şi subprefectul judeţului, Sorin Arjoca, le-a făcut public edililor şi secretarilor calendarul de organizare pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie: „Pe 16 septembrie a devenit funcţional Biroul Electoral Central, pe data de 2 octombrie se aleg cei trei judecători pentru Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie şi în data de 6 octombrie va fi completat cu reprezentanţii partidelor politice. Noi vom asigura încă din data de 2 octombrie accesul BEJ în vechea locaţie. Pe 27 octombrie se depun listele de candidaţi, pe 11 noiembrie, dumneavoastră, primarii, veţi publica delimitarea secţiilor de votare; pe 11 noiembrie începe campania şi aveţi acele obligaţii cu stabilirea locurilor de afişaj electoral. Pe 25 noiembrie se desemnează preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare şi pe 29 noiembrie se completează cu reprezentanţii partidelor politice. Pe 11 decembrie va avea loc votul propriu-zis”.
Ultimele alegeri parlamentare au avut loc în 2012, pe 9 decembrie, prezenţa la urne la nivel naţional fiind de 41,72%, scrutinul de atunci fiind precedat de referendumul pentru demiterea fostului preşedinte al României, Traian Băsescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here