Efectul Băsescu asupra lui Alin Mișcodan / A pierdut alegerile locale pentru Motru și s-a ales cu dosar penal pentru mită

949

Alin Mișcodan, membru al PMP Motru, fost consilier municipal, în vârstă de 31 de ani, este cercetat, de la finalul săptămânii trecute, pentru dare de mită, fiind acuzat că a oferit suma de 1.500 de lei unui consilier local din comuna Văgiuleşti pentru a o vota pe soția sa viceprimar, în şedinţa Consiliului Local. Chiar vărul său l-a reclamat la poliție, după ce a primit plicul în cauză, și asta pentru că respectivului consilier local i se retrăsese sprijinul politic de către PMP, la solicitarea lui Alin Mișcodan. Evenimentul s-a petrecut însă la o lună și jumătate după ce actualul posesor de dosar penal pentru mită se plimba prin Motru alături de președintele PMP, Traian Băsescu.

În luna mai, Alin Mișcodan, candidat PMP la Consiliul Local Motru, se afișa alături de președintele partidului, Traian Băsescu, prin localitate, în plină campanie electorală. Plimbarea cu Băsescu în Motru nu a avut însă efectul scontat pentru Mișcodan și nici pentru PMP, partidul nereușind nici măcar să intre, cu un ales, în Consiliul Local. Mișcodan a pierdut astfel postul de consilier municipal, dar a sperat să își promoveze măcar soția în organismul de conducere locală din Văgiulești, deși respectiva se afla pe locul patru în lista PMP-ului din acea localitate. La cererea lui Alin Mișcodan, conducerea PMP a retras sprijinul politic pentru trei dintre aleșii partidului de la Văgiulești, inclusiv pentru reclamantul Constantin Mișcodan, vărul respectivului, aflat pe locul întâi pe listă.

Contra PNL, dar pro PSD
Nicu Davițoiu, președintele PMP Gorj, a explicat, vineri, că reclamantului Constantin Mișcodan i se retrăsese sprijinul politic, deoarece acesta ar fi fraternizat cu PNL, liderul neexplicând ce s-a întâmplat însă și cu ceilalți doi aleși, din lista respectivă, în CL fiind promovată brusc ocupanta locului patru, adică soția lui Alin Mișcodan. De altfel nici Constantin Mișcodan nu crede varianta lui Davițoiu, acesta declarând, vineri, că nu crede că i s-a retras sprijinul politic înainte cu o zi de ședință, deși recunoaște că până să i se dea mita, vărul său Alin Mișcodan i-ar fi arătat hârtia prin care PMP îi retrăsese sprijinul politic. Reclamantul subliniază că gestul incriminat ar fi fost surprins pe camerele de luat vedere ale școlii din Văgiulești, locul unde i s-a dat mita, lucru nerecunoscut însă de posesorul de dosar penal, Alin Mișcodan.
Cert este că soția lui Alin Mișcodan, ocupanta locului al patrulea din lista PMP, este viceprimar în Văgiulești, majoritatea fiind făcută alături de PSD. Edilul PNL demonstrează că a pierdut CL din mână.

Soțul viceprimarului, cu dosar penal pentru mită
Potrivit unui comunicat de presă postat însă vineri pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru au fost sesizaţi prin apelul 112, de un bărbat de 46 de ani, din comuna Văgiuleşti, despre faptul că un alt bărbat de 31 de ani, în speță Alin Mișcodan, din municipiul Motru, i-a oferit o sumă de bani pentru a vota o persoană, în şedinţa Consiliului Local. “Din verificările efectuate de poliţişti la faţa locului s-a stabilit faptul că bărbatul de 46 de ani avea într-un buzunar de la pantaloni, suma de 1.500 de lei, despre care a precizat că i-a fost dată de bărbatul de 31 de ani”, se arată în comunicatul de presă. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând ca documentaţia întocmită să fie înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru soluţionare.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here