Cinci partide au reușit să obțină mandate în noul Consiliu Municipal Târgu-Jiu. Este vorba despre PSD care intră cu zece aleși, despre PNL care își face intrarea cu cinci, despre ALDE cu doi, PMP cu doi și PSRo cu doi. Cei aflați pe locurile eligibile în listele celor cinci partide nu sunt și cei care intră în forul de conducere municipal și asta în urma unor divergențe în sânul organizațiilor ori, urmare a plecării unora dintre aceștia la Consiliul Județean.
În CL Târgu-Jiu intră, de drept, Florin Cârciumaru, Aurel Popescu, Adrian Tudor -Drăghici, Viorel Petcu, Cristian Toader Pasti, Mihai Gherghe, Gheorghe Udrescu, Liliana Luca, Constantin Ștefan, Petrișor Dincă Roibu. La retragerea lui Cârciumaru, care urcă în fotoliul de primar, locul zece este ocupat de către Iulia Vână-Dumitrașcu. Alexandru Picui a fost la limita intrării în CL, dar PSD a obținut opt mandate plus două la redistribuire.
De la PNL, intră în CL, Octavian Lupulescu, Marcel Romanescu, Bobu, Eduard Berca și Rodica Ghimiși. Mihai Paraschivu a ratat revenirea în CL Târgu-Jiu.
De la PSRo intră Marian Rotaru și Ion Butan, Maria Cambrea ocupând locul imediat următor, dar ratând primirea mandatului.
De la ALDE intră Edi Lădaru, Dorin Tașcău, conform listei, deși acesta a candidat și la Consiliul Județean și e posibil să se retragă. Dacă se întâmplă asta, locul vacant va fi ocupat de Ion Pîrcălăboiu.
De la PMP, cele două locuri ar putea fi ocupate de Liviu Andrei și de Ion Săvoiu. Ambii există posibilitatea să nu figureze însă în acest organism, urmare a tensiunilor existente între ei și Nicu Davițoiu, președintele PMP Gorj. Davițoiu îi preferă, se vehiculează în PMP, pentru aceste poziții pe Daniela Grădinaru și pe Benegui, următorii în listă. De altfel, Liviu Andrei nu ar fi preferat nici pentru Consiliul Județean, unde același Davițoiu nu îl vrea pe fostul subprefect al Capitalei, urmare a clinciurilor apărute în timpul campaniei electorale.
Până mâine situația se va clarifica, Biroul Electoral de Circumscripție Târgu-Jiu trebuind să ofere mandatele celor 21 de noi consilieri locali. Termenul limită este 7 iunie. Mandatele pot fi pierdute de cei aflați în liste, dacă partidele retrag sprijinul politic al celor nemaidoriți. Nu se cunoaște dacă situația PMP va ajunge la acest nivel.
Anamaria Stoica