Semafoarele la buton devin funcţionale într-o săptămână

580

Montarea de semafoare la buton în două zone cheie şi deosebit de aglomerate din municipiul Târgu-Jiu, a fost deja efectuată. Acestea au intrat în probe urmând să devină funcţionale în circa o săptămână.

Semafoarele la buton au fost deja montate pe strada Victoriei, în dreptul Colegiului Tehnic Nr. 2, şi pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, în zona Şcolii Generale “Ecaterina Teodoroiu”. “Semafoarele sunt în probe acum, iar cel mai probabil, de săptămâna viitoare vor deveni funcţionale. Pentru ca pietonii şi cetăţenii să se familiarizeze cu modul de funcţionare al acestora, câte o echipă de poliţişti locali vor sta o perioadă în apropierea semafoarelor. Practic, pietonii trebuie să apese pe buton care se va declanşa la un interval de timp, care urmează să fie stabilit după această perioadă de probe. Ulterior punerii în funcţiune a semafoarelor la buton, relantoarele de viteză limitatoare vor fi eliminate, deci practic scoase din acele zone”, a declarat Lavinia Petriţa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Valoarea aproximativă a investiţiei de amplasare a celor două ansambluri de semafoare la buton din zona celor două unităţi de învăţământ din municipiul Târgu-Jiu este de 70.000 de lei. Din această sumă s-au achiziţionat: doi stâlpi cu consolă, patru stâlpi fără consolă, şase semafoare pietonale cu led, patru semafoare numărător D2X2, opt semafoare vehicule, şase butoane comandă pietoni, patru indicatori buton pietonal, două automate pentru comanda semaforizării.
Necesitatea realizării acestei investiţii a fost luată ca urmare a aglomeraţiei din apropierea trecerilor de pietoni din dreptul Şcolii Generale “Ecaterina Teodoroiu” şi a Colegiului Tehnic Nr. 2. Potrivit municipalităţii, anul viitor, în alte patru zone cheie din municipiu vor fi montate semafoare la buton, locaţiile urmând a fi stabilite şi după discuţiile cu oficialii din Poliţie care cunosc mai bine zonele cu trafic mai intens ori problematice din Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here