Cârciumaru, din nou pe şantierele din municipiu

495

Primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, continuă monitorizarea lucrărilor cuprinse în programul de modernizare a infrastructurii rutiere şi a celor de apă-canal, ce se derulează în mai multe zone ale oraşului. În acest sens, Florin Cârciumaru, alături de directorul tehnic din cadrul primăriei, s-au deplasat, pe şantierele de pe strada Luncilor şi cel de la intersecţia străzilor Victoriei, Mărgăritarului şi Aleea Victoriei, unde se construieşte un sens giratoriu. Lucrarea din zona Luncilor vizează realizarea unui colector de ape pluviale, cu o lungime de 1.200 de metri, pentru colectarea apelor pluviale din întreaga zonă, respectiv străzile Panduri, Bucegi, Bistriţa, Făgăraş, Jieţe şi Motrului. De asemenea, strada Luncilor va fi modernizată în totalitate, prin refacerea bordurilor, a trotuarului şi a carosabilului. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 3,5 milioane de lei.
În ceea ce priveşte sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Victoriei, Mărgăritarului şi Aleea Victoriei, acesta are drept scop fluidizarea traficului rutier în zonă. Valoarea investiţiei se ridică în acest caz la circa 170.000 de lei.
Investiţiile de modernizare a infrastructurii rutiere începute în anul 2015 se vor derula şi pe parcursul acestui an. Totodată, alte 14 proiecte de acest gen vor fi puse în aplicare în perioada următoare. Prioritare sunt străzile unde s-a executat extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, program derulat prin operatorul regional S.C. Aparegio Gorj S.A.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here