9 mai 2023 – Ziua Europei într-o primăvară sumbră, sub mantia răzoiului

2839

În primăvara aceasta, 9 mai 2023, se împlinesc 30 de ani de la modificarea majoră a bazei constituționale a Uniunii Europene și astfel, actuala Uniune a primit definitiv această denumire.
Ziua Europei împlinește 73 de ani, o istorie fabuloasă cu personaje politice ce au visat o lume ideală, ce s-a construit neîncetat sporind imaginea unei societăți așezate, prospere, cu valori comune ce aveau să aducă în timp o evoluție extraordinară a nivelului economic și creșterea nivelului de viață.
Cetățenia Uniunii Europene și cea europeană înființată odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de la Maastricht în 1993 avea să aducă în rândul tuturor cetățenilor țărilor membre ale Uniunii Europene speranța bazată pe siguranță, prosperitate, unitate în diversitate așa cum este motto-ul Uniunii Europene. Declarația lui Shuman din 1950 se baza pe cuvântul pace în Europa.
Am avut convingerea că lumea nu va mai cunoaște un alt război devastator în timp și nici nu va mai permite nimănui să transforme viețile oamenilor într-un calvar greu de imaginat.
Vrem întradevăr o Europă liberă, pozitivă, bazată pe cooperare și folosirea resurselor în favoarea creșterii neîncetat a condițiilor de viață, economice și sociale.
Fundația „Grupul de Ințiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă” a dezvoltat platforma online Agenda 2030 împreună cu specialiști din toate domeniile în scopul cetățeanului român „bine informat”.
Conf. dr. ing. Cristiana Sîrbu alături de domnul Bebe-Viorel Ionică, Director General al Centrului de Calcul Târgu-Jiu și fost Ministru – Secretar de Stat la Ministerul Comunicațiilor au inițiat o serie de interviuri cu oameni simpli și cum s-au implicat aceștia de-a lungul timpului în procese economice, politice, sociale, atrăgând fonduri europene pentru dezvoltarea tuturor întreprinderilor mici și mijlocii din România.
Recent am pus bazele unui nou grup de lucru – Forumul de Cercetare pentru Securitate și Siguranță Alimentară, alături de Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu Șișești”, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, cât și alături de marii specialiști, încercând să aducem România în competiția celor mai mari producători din Europa.
Probabil că 9 mai 2023 va rămâne în istorie fiind mai cunoscută pentru încoronoarea, după 70 de ani, a Regelui Charles al III-lea ca rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord, devenind suveran britanic la 74 de ani.
Sperăm ca 9 mai 2023 să ne aducă un tratat de pace pentru Ucraina!

conf. dr. ing. Cristiana SÎRBU
Președinte al Fundației „Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă”

2 COMENTARII

  1. Dar aceasta doamna despre care nu am auzit ca ar fi o celebritate despre ziua independentei Romaniei nu a auzit ?Poate nu a facut istoria Romaniei sau a chiulit la ora respectiva.

  2. Dar de ce organizați evenimente, serbări, cu o zi înainte de 9 Mai ? De ce va grăbiți ? A , probabil mâine ați planificat chermeze ale bugetarilor mai bugetari decât restul bugetarilor. Mâine vor sărbătorii bugetarii psd iști și pnl iști din administrația locală și nu aveau timp pentru organizarea de evenimente in cinstea zilei de 9 Mai. Mâine chef și voie bună pe banii românilor , 9 mai este ca orice zi din calendar ptr ei, numai că pozează ca mari patrioți pentru electorat. Numai că acesta, electoratul, și-a dat seama că acești inși îmbrăcați în costume și cămăși scrobite de parcă ar fi scoși din ipsos sunt de fapt niste impostori politici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here