Zeci de mii de euro falși, găsiți de polițiștii din Gorj în casa unui tânăr din Arad

1558

După ce au fost puși în circulație euro contrafăcuți în municipiul Târgu-Jiu, polițiștii din Gorj au organizat un flagrant, joi, în județul Timiș, în urma căruia au prins doi bărbați din Alba care aveau 16.000 de euro falși, într-o geantă. În urma audierilor, oamenii legii au dispus efectuarea unor percheziții în casele unui tânăr de 23 de ani, din județul Arad, care ascundea într-o locuință aproape 90.000 de euro contrafăcuți, un pistol și substanțe psihoactive. Toți cei trei bărbați au ajuns în arestul IPJ Gorj. Ancheta este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.
,,La data de 13 februarie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au organizat o acţiune flagrantă pe raza judeţului Timiş, în scopul identificării unor persoane suspecte de punerea în circulaţie de valori străine contrafăcute. Cu ocazia realizării flagrantului au fost identificaţi doi bărbați de 44 și 45 de ani, din municipiul Alba Iulia, judeţul Alba, care aveau asupra lor suma de 16.000 euro contrafăcuţi, sumă ce urma să fie pusă în circulaţie pe piaţa românească. În continuarea cercetărilor, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, polițiști din cadrul Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Gorj au efectuat, pe raza municipiului Arad, trei percheziţii domiciliare, la imobilele deţinute de un tânăr de 23 ani din localitate. Cu această ocazie a fost ridicați 73.820 euro contrafăcuţi, un pistol cu glonţ, calibrul 7,65 mm, 16 cartuşe cu glonţ, neutilizate, calibrul 7,65 mm, două pachețele cu substanţă pulverulentă, de culoare albă, având o greutate de aproximativ trei grame, posibil cocaină, două grame fragmente vegetale, de culoare verde-oliv, cu miros specific, posibil cannabis şi suma de 13.550 euro. Cele trei persoane au fost conduse la sediul S.C.C.O. Gorj, iar poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore și i-au introdus pe aceștia în Centrul de reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.
Ulterior, cei trei au fost prezentaţi instanţei de judecată, de către procuror, cu propunere de arestare preventivă, judecătorul din cadrul Judecătoriei Târgu-Jiu dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pentru cei trei bărbați”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad și de sprijinul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here