Zece căţei de la ProAnimals au acum stăpân

406

Asociaţia de protecţie a animalelor, ProAnimals, a desfăşurat vineri ce-a de-a doua campanie de adopţie a câinilor fără stăpân. Sub sloganul “Fii mai bun! Adoptă un căţel fără stăpân!“, 20 de voluntari ai asociaţiei au împărţit pliante cetăţenilor, prezentând totodată şi 10 câini care pot fi oricând adoptaţi.

Carmen Şerbănoiu, preşedintele asociaţiei, a declarat cu această ocazie că adopţia şi sterilizarea câinilor sunt principalele metode umane de a reduce numărul patrupedelor fără stăpân: “scopul acestor campanii este de a informa cetăţenii despre importanţa adopţiei şi sterilizării, aceste două măsuri fiind principalele căi de a reduce numărul câinilor de pe străzi. Este a doua campanie de acest gen din anul în curs şi intenţionăm să mai desfăşurăm câteva până la sfârşitul anului. La acţiune au participat circa 20 de voluntari care au prezentat o parte dintre câinii disponibili pentru adopţie. Acţiunea a avut un impact pozitiv, iar mai mulţi cetăţeni şi-au exprimat dorinţa de a adopta un câine. În urma primei campanii circa 10 căţei şi-au găsit un stăpân. Sperăm că şi de această dată iubitorii de animale să vină la adăpostul nostru şi să adopte un câine“.

Câinii asociaţiei se pot adopta oricând
Târgujienii care au intrat în contact cu voluntarii s-au arătat încântaţi de această campanie: “Este nobil gestul acestor tineri. Câinii sunt animale inteligente şi merită tot respectul nostru. Şi ei sunt suflete şi merită o viaţă mai bună. Fiecare câine trebuie să aibă un stăpân, sau mai bine zis, fiecare om trebuie să aibă un câine. Eu am deja doi pe care i-am luat de pe străzi şi care acum îmi mai mângâie bătrâneţile “, a spus Ion Focşan. Cei care vor să adopte un câine sunt aşteptaţi la adăpostul asociaţiei din Târgu-Jiu, strada Termocentralei, zona CET.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here