Vizite cu programare, la Penitenciarul Târgu-Jiu

2564

penitenciar tg jiu 2Începând de astăzi, deţinuţii din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu vor avea parte de mai mult timp petrecut cu rudele sau prietenii care vin în vizită. Timp de trei luni, în trei penitenciare diferite a fost aplicat un program experimental de vizitare care a crescut timpul de vizitare. În urma acestei constatări, s-a hotărât ca, de la 1 august, acesta să fie implementat în toate unităţile de acest fel, inclusiv la Târgu-Jiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu, Simona Dumitriu, la nivelul unităţii au fost luate câteva măsuri: „instruirea personalului şi actualizarea fişelor postului pentru cei responsabili, informarea persoanelor private de libertate, informarea vizitatorilor şi distribuirea de fluturaşi”. Astfel, potrivit noului program, membrii de familie ai persoanelor private de libertate sau celelalte persoane care doresc să viziteze deţinuţii, îşi vor anunţa intenţia de a efectua vizita înainte cu cel puţin 48 de ore înainte de data prezentării. Programarea se va face telefonic, prin e-mail sau direct la sediul penitenciarului, în timpul de lucru al sectorului de acordare a drepturilor la pachet şi vizită (telefon 0253-217587, e-mail viziteptargujiu@dgp.ro). De asemenea, vizitatorii, care nu sunt trecuţi pe tabelul cu rudele până la gradul patru, inclusiv, persoane declarate de către deţinut, vizita se poate realize decât la cererea persoanei private de libertate şi cu aprobarea directorului unităţii.

Mai mult timp de vizită

Vizitele se vor realiza pe serii, pentru a eficientiza programul de vizită. “Persoanele private de libertate pot fi vizitate de maxim doi vizitatori însoţiţi eventual de minori. Copiii în vârstă de până la 14 ani vor fi însoţiţi, obligatoriu, de o persoană majoră. Se vor efectua vizitele în patru serii, pe serie putând primi vizite şi pachete câte şapte persoane private de libertate, la un calcul simplu de la 20 de persoane private de libertate vizitate pe zi, cum era până acum, va creşte numărul la 28”, a declarat Simona Dumitriu. Astfel, acest program a fost implementat de la 1 august, de acum încolo toate vizitele fiind realizate cu programare. “Aplicarea acestui text normativ va duce la creşterea timpului destinat acordării dreptului la vizită, diminuării timpului de aşteptare al vizitatorilor şi fluidizării accesului în spaţiile destinate acordării drepturilor persoanelor private de libertate. Persoanele solicitante sunt anunţate atunci când intervin modificări în situaţia persoanei private de libertate, care nu mai permit acordarea vizitei la data planificată”, a mai spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here