Virozele şi pneumoniile, din nou în creştere

361

dsp facuta de mineÎn ultima săptămână, potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a crescut numărul îmbolnăvirilor atât la viroze, cât şi la pneumonii. Aproape o mie de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze şi peste 600 cu pneumonii. În continuare tendinţa îmbolnăvirilor este în creştere.

Diferenţele foarte mari între temperaturile din timpul nopţii şi cele din timpul zilei au dus la o creştere a numărului celor care au fost diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii. Numai în ultima săptămână, la Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-au raportat 994 de cazuri de viroze, din care 111 au necesitat internare. Pe categorii de vârstă, situaţia virozelor se prezintă astfel: la 0-1 an – 101 îmbolnăviri şi 19 internări; la 2-4 ani – 182 de cazuri şi 37 de internări; la 5-14 ani – 299 îmbolnăviri şi 31 internări; la 15-49 de ani – 292 cazuri şi 14 internări; la 50-64 de ani – 67 de cazuri şi 5 internări, iar la peste 65 de ani au fost 53 de îmbolnăviri şi cinci internări.

Peste 600 de pneumonii

În ultima săptămână, în judeţul nostru au fost diagnosticate cu pneumonie 608 persoane. Dintre acestea, doar 37 au necesitat internare, restul primind tratament la domiciliu. Un număr de 29 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi un an au fost diagnosticaţi cu pneumonie, şase dintre ei fiind internaţi. La categoria de vârstă 2-4 ani au fost înregistrate 87 de cazuri şi opt internări. La 5-14 ani au fost 162 de cazuri, la 15-49 de ani – 180 de cazuri, la 50-64 de ani – 70 de îmbolnăviri şi 80 la persoane de peste 65 de ani.

Se recomandă precauţie, pentru evitarea îmbolnăvirilor

Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii DSP fac precizarea că gorjenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.

Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here