Viperă capturată într-o stație de taxi din Târgu-Jiu

2337

Un şarpe de aproximativ 50 de centimetri a fost capturat, ieri, într-o stație de taxi din Târgu-Jiu. Vipera a fost prinsă de un bărbat care a observat-o când a coborât dintr-un autoturism. Aceasta a fost eliberată apoi de jandarmi, în natură.
,,Jandarmii gorjeni au intervenit în urma unui apel SNUAU 112 pentru a îndepărta un şarpe care a fost descoperit într-un loc public din municipiul Târgu-Jiu, în zona staţiei de taxi din apropierea Parcului Central. În urma primirii apelului un echipaj de jandarmi a fost direcţionat la locul sesizării, constatând faptul că un cetăţean a văzut şarpele căzut dintr-un autoturism, l-a prins şi introdus într-un recipient de plastic, nerealizând pericolul la care s-a expus.Jandarmii au preluat şarpele lung de aproximativ 50 de centimetri, au stabilit că este un şarpe dintr-o specie periculoasă, viperă, l-au preluat şi ulterior acesta a fost transportat într-o zonă împădurită din Runcu, la aproximativ 30 de kilometri de zona locuită, unde l-au eliberat în mediu natural. Recomandăm cetăţenilor în situaţii similare să nu încerce singuri să captureze sau să îndepărteze reptilele şi să solicite sprijinul instituţiilor abilitate”, a declarat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Gorj.
L.F.

2 COMENTARII

  1. Ați stabilit greșit, domnilor jandarmi. Este un șarpe de alun (Coronella austriaca), neveninos, inofensiv pentru om și este comun pe lângă localități.

    Rectificați comunicatele, instruiți personalul și nu băgați în panică lumea din pricina neputinței d-voastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here