O ingineră din Țicleni susține că este terorizată de vecinul cu care împarte un imobil cu intrare comună, în localitate. Femeia declară că din mai 2015 și până în prezent, vecinul său, inginer, de asemenea, totodată manager de Operațiuni la Expert Petroleum în Țicleni, și-a montat pe locuința pe care o împart cei doi proprietari, el la parter și ea la etaj, nu mai puțin de 7 camere de luat vederi. Femeia a cerut prima oară explicații vecinului în cauză abia în vara anului trecut, iar Emil Burlacu a tratat-o, în schimb, cu pușca! Mai exact a amenințat-o pe aceasta cu moartea, asta cu propria armă, abia luna trecută confiscată de la respectivul, prin hotărâre a instanței de judecată. De un an și jumătate, cauza deschisă de femeie nu a fost soluționată încă în favoarea acesteia, deși inginera dovedește că îi este violată, zilnic, viața privată. Emil Burlacu susține, în schimb, că acuzațiile vecinei sale la adresa sa ar fi nefondate, camerele de luat vederi fiind amplasate ,,legal” și doar pe pereții locuinței sale.
Caz fără precedent la Țicleni, unde o ingineră se luptă de un an și jumătate pentru a-și face dreptate într-un litigiu creat de comportamentul ilegal și pare-se ușor deviant al vecinului său, Emil Burlacu, șeful pe Țicleni al Expert Petroleum, compania petrolieră care a preluat, în septembrie 2016, activitatea Petrofac. L.B. susține că face aiurea drumuri, din vara anului trecut, între Poliție și Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești pentru a dovedi că vecinul Burlacu a amplasat ilegal camerele performante de luat vederi și pe pereții locuinței sale, fără acordul său, violându-i dreptul fundamental la viață privată. Trebuie menționat că “directoru’petroliștilor”, cum lui Burlacu i-ar place, potrivit vecinei, să i se spună în localitate, a avut tupeul să monteze o cameră de luat vederi pe peretele exterior al bucătăriei femeii, dar și una pe zidul balconului acesteia.
Deși spusele femeii se confirmă în fotografiile de la fața locului, Burlacu a declarat, ieri, pentru Gorjeanul că acele camere de luat vederi ar fi amplasate legal pe proprietatea sa și asta doar pe zidurile sale. Camerele video puse însă pe zidurile exterioare ale clădirii la etaj, contestă spusele acestuia. “Sunt idioțenii! Nu este nimic adevărat. Eu am un proces cu dânsa. Camerele de luat vederi sunt amplasate pe locuința personală, am proiect avizat de firma care le-a montat, aprobate de poliție, nu este nimic adevărat. Camerele sunt pe zidurile mele personale de la locuința personală. Comportament deviant are, de fapt, dânsa, hărțuindu-mă permanent, la poliție, la ziar, peste tot. Asta, pe motiv că în urma unei restructurări la societatea pe care o conduc a rămas fără serviciu. Oricum termin cu litigiul pe care îl am pe rol și îi deschid și eu proces pentru hărțuire”, a declarat Burlacu, când i s-a cerut un punct de vedere vizavi de acuzațiile grave ce i se aduc de către vecina sa.
Dosar penal după 6 luni!
Burlacu vorbește de actualul dosar penal pentru care a primit în primăvară un NUP. Menționăm că, la sesizarea femeii, pe numele lui Burlacu s-a întocmit, cu greu, acest dosar penal, ce a fost înaintat spre soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. Asta deoarece, pentru constituirea dosarului penal a fost nevoie de o jumătate de an. Șocant este că deși femeia demonstrează că, deține probe relevante în susținerea reclamației sale, acestea nu i-au făcut pe polițiști și nici pe procurorul de caz Radu Dumitru Bondoc să îl trimită, încă, pe Burlacu în judecată, subliniază vecina.
“Procesul verbal întocmit în momentul în care vecinul meu, Emil Burlacu, m-a amenințat cu arma, a dispărut de la dosar, fiind sustras de către agenții de poliție din Țicleni care trebuiau să facă cercetarea în dosar. Mai mult, din dosar au dispărut și imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale lui Burlacu, la momentul incidentului, iar în cuprinsul acestuia apar că se află la fila cu nr.. și este trecut în loc de numărul paginii doar o liniuță”, a declarat L.B. Cu toate acestea, în aprilie 2017, Parchetul Târgu-Cărbunești decide că dosarul trebuie clasat, procurorul de caz adresându-se apoi Judecătoriei Târgu-Cărbunești în care cere instanței renunțare la urmărirea penală în cazul managerului Expert Petroleum Țicleni.
Jumătate din strada Stejarul, monitorizată permanent!
Deși femeia prezintă anchetatorilor fotografii cu camerele amplasate pe imobilul pe care îl împarte cu Burlacu, o fostă locuință de serviciu, cu etaj, pentru inginerii petroliști, anchetatorii nu văd nimic ilegal în demersul vecinului de a vedea cine intră și cine iasă din clădire, deși construcția nu se află nici măcar în apropierea locului de muncă al reclamantului. Practic, potrivit femeii, vecinul său monitorizează toată activitatea din împrejurul clădirii, cine intră și iasă din imobil, și, evident, curtea comună care permite accesul spre anexe. De asemenea, camerele lui Burlacu supraveghează și o parte importantă din strada Stejarului, nemulțumiți fiind mai mulți vecini, dar care nu fac reclamații, deoarece au rude angajate ori lucrează chiar ei la Expert Petroleum Țicleni și se tem pentru locul lor de muncă.
Trebuie menționat că vecina lui Burlacu și-a pierdut locul de muncă de la această companie, după incidentul cu șeful său, în aprilie 2017 a fost notificată că i s-a desființat postul de la unitatea în care lucrase timp de aproape 20 de ani.
“Am declarat la poliție că sunt marginalizată de societate, deoarece toate cunoștiințele mele, apropiații și rudele evită să mă viziteze, din teama că sunt filmați fără acordul lor. Toți spun: vino tu la noi, că ne vede ăla pe camere”, mai declară L.B.
Proiectul tehnic al sistemului video, neimportant pentru anchetatori
În mod șocant, proiectul tehnic al sistemului de supraveghere, făcut de SC IT SECGUARD SOURCE SRL, realizat abia pe 19 iulie 2016, după conflictul dintre cei doi vecini care are loc pe 4 iulie 2016, în care Burlacu a amenințat-o pe femeie cu o armă, nu este important pentru polițiștii din Țicleni, asta deși atunci respectivul avea cinci camere montate, iar acum a mai amplasat încă două. În ancheta polițienească, nu este luată în seamă nici declarația pârâtului și a soției acestuia, ambii recunoscând că primele cinci camere pe vilă s-au pus în mai 2015, deși proiectul tehnic și l-a făcut posesorul, cu un an mai târziu, adică pe 19 iulie 2016. Nici proiectul și nici declarațiile celor doi soți nu au niciun fel de relevanță nici pentru patru polițiști din Țicleni și nici pentru procurorul de caz de la Cărbunești, totul spre stupoarea femeii.
Filmare fidelă non-stop pentru “studioul” lui Burlacu!
Mai mult, anchetatorii se fac că nu văd că din proiectul tehnic al sistemului de supraveghere numele femeii nu apare, deși este și ea proprietară la etajul clădirii, că acolo nu apare nimic și despre locuința de la etaj a acesteia și nici faptul că se scrie aici doar despre “accesul în unitate” și “la ghișeu”, dar și la zonele de relații cu publicul care trebuie să asigure doar o imagine în detaliu a persoanelor care intră și iasă în și din unitate. Aceste detalii din proiect sunt aberante și ireale, deoarece vorbesc nu de o locuință privată unde sunt amplasați “spionul de ocazie”, așa cum îi numește legea, ci de o unitate cu ghișeu care ar lucra cu publicul. De asemenea, anchetatorii nu iau în considerare nici alte detalii tehnice relevante din proiect, adică faptul că aceste camere au înaltă rezoluție și înregistrează non-stop, arhivarea imaginilor făcându-se pentru 20 de zile, acestea bătând pe o rază de 35 de metri.
Plângere penală pentru patru polițiști din Țicleni
Ca atare, inginera le-a făcut plângere penală și alor patru polițiști care au anchetat plângerea sa, respectivii fiind salariați ai Poliției Țicleni, agenții Deaconu Gheorghe, Daniel Toropu, Păsărin Adrian și Matei Ovidiu fiind acuzați de către aceasta de mușamalizarea anchetei, de favorizare a infractorului și de sustragere a probelor din dosar. Cauza de plângere penală împotriva polițiștilor este clasată însă pe 12 octombrie 2017, paradoxal cu amânarea în aceeași zi a amânării pronunțării în dosarul privind NUP-ul lui Burlacu privind amenințarea femeii cu arma și violarea vieții private a acesteia. Pocurorii consideră că polițiștii nu trebuie trași la răspundere penală că au sustras probe importante din dosar, deși reclamanta sesizează că agenții au comis chiar fals în acte, completându-i procese verbale care nu au fost semnate de către aceasta. Procurorul Constantin Cătălin Bîjnea, de la Parchetul Târgu Cărbunești, consideră că aceste carențe din procesele verbale ar fi “omisiuni comise de agenți, dar nu cu rea-credință chiar dacă favorizau făptuitorul”.
Arma lui Burlacu, confiscată pe 21 septembrie!
Arma cu care Burlacu și-a amenințat vecina, anul trecut, când femeia i-a reproșat că a pus camere video pe pereții săi, a ajuns să fie confiscată de la deținător abia în urma unei sentințe judecătorești, dată pe 21 septembrie 2017. Instanța Judecătoriei Târgu-Cărbunești “admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Cărbuneşti. În baza art. 549 ind.1 alin. 3 lit b C.p.p. corob. cu disp. art. 112 alin. 1 lit f C.pen. confiscă de la intimatul Burlacu Emil arma – puşcă cu aer comprimat (marca GAMO, seria 04 – 1C – 165416 – 10 cal. 5,5 mm), aflată în custodia intimatei SC HUNTER SRL,,.
Această armă, din declarațiile soților Burlacu, ar fi fost predată poliției la începutul anului 2016, chipurile că acesta nu ar fi avut-o la momentul incidentului, dar procesul-verbal de predare la poliție nu există. Într-un cuvânt, soții Burlacu par că au mințit în declarație, deoarece sentința din septembrie arată negru pe alb că arma s-a aflat în custodia firmei private.Burlacu susține însă că “povestea cu arma” ar fii doar o născocire a vecinei sale.
“Dânsa are povești de pe lună, câte-n lună și în stele. De la arme de foc, la grenade.. Arma cu care spune că a fost amenințată, eu, personal, am predat-o Serviciului Arme și Muniții la începutul anului 2016. Doamna spune verzi și uscate, legate de faptul că am amenințat-o în vara acelui an, când arma nici măcar nu era la mine. Într-un cuvânt nimic nu este adevărat, sunt doar scenariile unei persoane care nu este în toate mințile”, a completat Burlacu, spunând că nu deține acte medicale prin care să se arate că vecina sa suferă de vreo boală psihică, dar pentru că aceasta l-a acuzat “în toate felurile” consideră că poate și el să facă la fel.
Atacă NUP-ul primit de Burlacu!
Reamintim că în vară, inginera atacă la Judecătoria Târgu-Cărbunești, NUP-ul primit de Burlacu. Primul termen al procesului are loc abia pe 21 septembrie, zi în care, paradoxal, lui Burlacu i se confiscă arma, motiv pentru care atunci cere prima amânare în dosarul cu NUP, în vederea pregătirii apărării. La termenul din 12 octombrie al acestui dosar, instanța care rămăsese în pronunțare amână pronunțarea pentru data de 26 octombrie când se va decide dacă dosarul “Burlacu” revine sau nu la procuror. Din dovezile prezentate de către petentă, dovezile fiind completate cu faptul că vecinul a avut tupeul să-și monteze între timp încă două camere de luat vederi, inginera pare că are șanse să obțină reîntoarcerea dosarului la Parchet, în vederea reînceperii urmăririi penale pentru cel care a atentat la viața și integritatea fizică a persoanei, a amenințat-o și i-a violat viața privată.
O altă pată pe obrazul justiției gorjene!
Inginera așteaptă sentința Judecătoriei Târgu-Cărbunești din 26 octombrie și urma acesteia va decide dacă își va continua demersul spre CSM. “Apreciez obiectivitatea de care a dat dovadă judecătorul de caz, fost coleg de instanță, la Târgu-Jiu, cu judecătorul Emil Mărgulescu, al cărei soție este tocmai avocata pârâtului Burlacu. Este vorba despre avocat Alina Mărgulescu, care îl apără pe vecinul meu, subliniind de fiecare dată că nu mie mi se violează viața privată, ci clientului său i se pătează, de fapt, cariera profesională, cerându-mi cheltuieli de judecată. Mai mult, coincidență sau nu, verișoara primară a lui Emil Burlacu, Nicoleta Burlacu, este președinta Secției Penale a Judecătoriei Timișoara, iar soțul avocatei Mărgulescu este președintele Secției Penale de la instanța din Târgu-Jiu. Deși am prezentat caracatița formată în jurul lui Burlacu, aștept cu ardoare sentința prin care nu o să mai stau ca la pușcărie în propria casă”, a declarat inginera.
Burlacu: “Instanța o să dea pe 26 octombrie respingerea acuzațiilor”!
Emil Burlacu susține, în schimb, că deja cunoaște finalitatea acestui dosar, adică faptul că demersul vecinei va fi respins de instanța Judecătoriei Târgu-Cărbunești pe 26 octombrie. “Instanța o să dea pe 26 octombrie respingerea acuzațiilor și atunci o să încep eu un alt dosar în care o să o apelez pe doamna respectivă pentru hărțuire și pentru fel de fel de chestii de genul…” a conchis Burlacu.
ANAMARIA STOICA
Restructurarea a avut rolul sau,iar doamna se afla in conflict inainte de restructurare.Asa cum au plecat 250 angajati a plecat si ea care nu era decit o Non valoare.Este nebuna!.
Mare ti-e gradina, Doamne!