Vicele Serafim a călcat pe bec! Primăria Padeș, transformată în sediu PNL

692

O ședință de partid a avut loc, marți seara, în incinta Primăriei Padeș, aleșii liberali din comună fiind întruniți în sediul instituției publice de către primarul Antonie Serafim, care se temea că organizația locală îl va lăsa fără sprijin politic. Totul deoarece edilul interimar călcase pe bec chiar, duminică seara, când a întrunit ședința extraordinară de CL Padeș, într-o sală neîncălzită, în timp ce el nu s-a mai prezentat la aceasta, deși a fost sunat de proprii colegi de partid care tremurau de frig în incinta primăriei. Bugetul nu s-a aprobat, în lipsa primarului, iar ședința s-a amânat pentru o dată încă necunoscută. Cert este că în special aleșii PNL au plecat supărați din primărie, ei având grijă să-i transmită lui Serafim că gestul lui nu va rămâne nesancționat. Și restul aleșilor au fost la fel de nemulțumiți, asta pentru că vicele demonstrează și o lipsă crasă de transparență, legat de cheltuirea banului public la final de an, dar și pentru că respectivul face, în ultimul timp, demersuri pentru niște angajări inutile în primărie.

Duminică la ora 17.00 consilierii locali din Padeș au fost convocați, legal, în ședința extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea bugetului pe 2016. Consilierii, în număr de 12, s-au prezentat la ședință, dar au rămas uimiți că sala în care se desfășoară întrunirea era neîncălzită de vineri, asta deși ședința fusese anunțată cu câteva zile în urmă. Începerea ședinței s-a întârziat aproape o oră, aleșii așteptând prezența la aceasta a viceprimarului cu rang de primar interimar, adică a liberalului Antonie Serafim. În ciuda frigului pătrunzător, liberalii au cerut să se aștepte prezența șefului administrației publice locale, deoarece era nevoie de explicații privind viitoarea cheltuire a banului public.
Juristul primăriei a fost prezent la ședință, Popescu Aurel având atribuții, de o lună de zile, și de contabil-șef al primăriei. Funcționarul nu știa însă să le explice aleșilor felul în care s-au împărțit banii comunei, la fel de paralel fiind și paznicul primăriei, care îl însoțea pe acesta știut fiind că Elena Gheorghe este cel care întocmește documentele contabile ale primăriei, chiar dacă nu are pregătire de specialitate și nu-i prevede asta fișa postului.
Nici secretarul primăriei nu a putut da explicații, nici legat de bugetul local, nici de absența nepotrivită a viceprimarului.

Așteptare în frig 45 de minute…
Cei 12 aleși, dar și cei doi angajați ai primăriei au tremurat astfel de frig 45 de minute tot crezând că Serafim își face, într-un târziu apariția, mai ales că el convocase CL. La inițiativa consilierilor liberali, toți cei 12 aleși locali au părăsit sala de ședințe, întrunirea nemaiavând loc, iar locuitorii comunei fiind lăsați astfel fără buget local. De altfel, cei mai revoltați de țeapa dată de Antonie Serafim au fost chiar cei șase colegi de partid ai acestuia, consilierii PNL Padeș, care au vociferat după ședința eșuată față de modul în care viceprimarul a tratat evenimentul.

Serafim și-a spălat păcatele în primărie
La două zile după ședința catastrofă de CL Padeș și după ce vestea negativă s-a răspândit în toată comuna, vicele Serafim Antonie a făcut primul pas pentru a liniști spiritele liberale încinse de comportamentul său neadecvat. Acesta a adunat astfel aleșii PNL în incinta primăriei, seara la ora 18.00, și a făcut o ședință de partid cu aceștia chiar în sediul instituției publice. Asta probabil și pentru că PNL Padeș nu are un sediu de organizație.
De altfel, o ședință similară în sediul primăriei mai avusese loc și cu o săptămână în urmă tot în sediul primăriei, la aceasta participând și Gheorghe Grivei, membru în structura de conducere a PNL Gorj.

Consilierii, parteneri pentru schimbarea vicelui!
De altfel, Serafim a organizat ședința pentru a-i liniști pe cei șase consilieri locali PNL, mai ales că auzise că aceștia, nemulțumiți fiind, i-ar fi cerut schimbarea din funcție chiar la nivelul organizației județene. Se vehiculează că în urma ședinței nocturne de marți, demersul vicelui nu ar fi avut succes, consilierii fiind și mai pregătiți să-l schimbe pe actualul vice.
De data aceasta, alături de PNL se află și consilierii PSD și PRM, toți nemulțumiți de modul catastrofal de conducere a localității exercitat de vicele liberal. În zilele următoare, la primărie se va depune o solicitare în acest sens care va purta semnătura unei părți însemnate de consilieri locali.
Reamintim că anul trecut, Antonie Serafim a fost uns viceprimar după votul primit și de la consilierii PSD și PRM. Serafim Antonie conduce primăria de doar trei luni, acesta fiind al patrulea viceprimar al localității din 2012 până în prezent.

Comuna Padeș este, deocamdată, singura din județ care aproape la jumătatea lunii februarie nu are buget pentru 2016 aprobat conform legii.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Pe mine ca cetatean nu ma deranjeaza catusi de putin faptul ca Serafim a tinut o sedinta in primarie.Poate ca dupa unii era mai bine la carciuma .Ce este dureros este ca nici nu a inceput campania si asazisii iubitori de cetateni ai Padesului au si inceput cu mizeriile. Daca si dumneavoastra presa v-ati documenta mai corect ati vedea adevarata realitate. Intrebati-i pe actualii consilieri,unii dintre ei sunt din ,,90,, ce au facut pentru comunitate. Brusc in preajma alegerilor ii apuca dragostea de binele localitatii si de cetatenii pe care i-au mintit de zeci de ani. Si daca au auzit ca vor dori si altii sa candideze au si inceput cu atacurile. Rusine sa le fie caci n-au facut nimic pentru aceasta localitate . Sa nu intelegeti ca sunt fan Serafim, nici pe departe.Am vrut doar sa-mi exprim un punct de vedere si atat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here