Veşti bune pentru pensionarii gorjeni! Guvernul a aprobat biletele de tratament!

1125

În cadrul şedinţei de Guvern, ce a avut loc, marţi seară, a fost adoptat un proiect de hotărâre privind acordarea prestaţiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2020, prin sistemul organizat şi administrat de Casa Naţională de Pensii Publice.

Pensionarii gorjeni care abia aşteptau să intre în posesia unor bilete de tratament în vederea efectuării unor sejururi în staţiunile balneoclimaterice din ţară au motive de bucurie!
Marţi seară, Guvernul a aprobat numărul total de bilete de tratament ce vor fi distribuite către Casele teritoriale de Pensii, implicit urmând să ajungă şi la Gorj.
Ulterior, pe 19 serii aferente acestui an, gorjenii le vor putea procura pe bază de cerere, de la Casa Judeţeană de Pensii Gorj.
„În temeiul art.108 din Constituţia României, republicată şi al art. 124 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:
Art.1. – Prezenta hotărâre stabilește numărul biletelor de tratament balnear care se pot acorda în anul 2020, prin sistemul organizat și administrat de Casa Națională de Pensii Publice, precum şi modul de acordare, de distribuire şi de decontare a acestora.
Art. 2.- În unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2020 este asigurat un număr de maxim 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.
Art.3. – La numărul de bilete prevăzut la art. 2 se adaugă, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, numărul biletelor de tratament balnear contractat cu alți operatori economici interesați, număr care se va stabili după atribuirea contractelor, în funcție de preţurile ofertate pe bilet.
Art.4. – Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul numărului de bilete, rezultat în conformitate cu prevederile art. 2 şi art.3.
Art.5. – În anul 2020, persoana îndreptăţită, conform prevederilor art. 122 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, poate beneficia de un singur bilet de tratament balnear, acordat în condițiile prezentei hotărâri.
Art.6. – (1) Distribuirea biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, prin casele teritoriale de pensii.
(2) Decontarea costurilor biletelor de tratament balnear se face de către Casa Naţională de Pensii Publice, din fondurile aprobate prin Legea nr. 6/2020 a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, la capitolul „Asigurări și asistență socială”, titlul „Asistenţă socială”, articolul „Ajutoare sociale”, alineatul „Ajutoare sociale în natură”, către prestatorii de servicii, potrivit legii”, se arată în hotărârea adoptată şi semnată de primul-ministru Ludovic Orban.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here