Vaccinurile pentru elevi se lasă aşteptate

389

Vaccinarea elevilor de clasa a X-a a fost amânată din lipsă de suficiente doze de vaccin. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că liceenii vor fi vaccinaţi de îndată ce se vor primi dozele necesare. Restul vaccinărilor se derulează conform programului stabilit.

Elevii de clasa a X-a, restanţieri din anul şcolar 2011-2012 ar fi trebuit imunizaţi în această perioadă, în rândul lor fiind programată vaccinarea diftero-tetanică (dT). Din păcate, criza vaccinurilor a afectat şi această categorie, la nivelul judeţului nostru neexistând suficiente doze pentru ca elevii din clasele a X-a să fie imunizaţi. Din acest motiv, vaccinarea lor a fost amânată. „Vaccinarea diftero-tetanică pentru elevii de clasa a X-a a fost amânată. Este vorba despre elevii restanţieri din anul şcolar 2011-2012. Aşteptăm să mai primim doze pentru a putea demara campania de imunizare a acestor elevi”, a declarat Elena Piţian, purtător de cuvânt al DSP Gorj.

Calendarul vaccinărilor şcolare
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că în afară de amânarea vaccinărilor la clasa a X-a, calendarul de imunizare a elevilor rămâne neschimbat. “Astfel, în noiembrie 2012 se face vaccinarea antipoliomielitică (VPI), la clasa a-II-a (8 ani) şi clasa a-III-a (9 ani), iar în ianuarie 2013 are loc vaccinarea antirujeolică-antirubeolică-antioreoliană (RRO) la clasa a-I-a. Programul va continua în aprilie-mai 2013, când se va face vaccinare diftero-tetanică (dT) la clasa a IX-a (restanţieri anul şcolar 2011-2012) şi clasa a-VIII-a”, explică purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Direcţia de Sănătate Publică Gorj are suficiente doze de vaccinuri, astfel încât reprezentanţii instituţiei dau asigurări că nu vor exista probleme în privinţa derulării programului de imunizare a elevilor. Mai trebuie menţionat faptul că nu vor rămâne neimunizaţi nici copiii care sunt neşcolarizaţi, vaccinarea lor urmând a se face în cabinetele medicilor de familie unde sunt înscrişi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here