Vacanţa în extrasezon, pe placul gorjenilor

747

litoralGorjenii par să nu se mai ferească de perioada de extrasezon, mulţi dintre ei fiind atraşi de preţurile bune practicate de operatorii de turism, în septembrie, pe litoral. Astfel, chiar dacă programul a început abia de ieri, mai multe persoane au trecut pragul agenţiilor de turism, unele dintre ele plătindu-şi deja şederea.

Preţurile mici dar şi vremea foarte însorită îi fac pe gorjeni să se gândească la un sejur pe litoral, în extrasezon. Chiar dacă, de obicei, în perioada mai-august, malul mării este cel mai aglomerat, se pare că anul acesta nici luna septembrie nu va scăpa de forfotă pe litoral. Cu preţuri cuprinse între 159 RON, fără mic dejun, la un hotel de o stea până la 500 RON, la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus, poţi beneficia de şase nopţi şi şapte zile pe malul mării. Programul a început de ieri iar gorjenii s-au şi interesat de el. „Încep să fie căutate aceste oferte. Au venit deja cinci persoane şi două dintre ele au plătit. Noi am primit de la ANAT lista cu hotelurile care au aderat la program aşa că o putem pune la dispoziţia clienţilor”, a declarat Radu Ciobanu, reprezentantul unei firme de turism din Târgu-Jiu.

Preţuri de criză

litoral 2În total circa 200 de hoteluri participă la acest program, numit „Litoralul pentru toţi”. Pornind de la ideea că te poţi bucura de mare şi în extrasezon, mai ales profitând de preţuri bune şi de ceva mai multă linişte decât în plin sezon, operatorii de turism aleg să îşi deschidă larg porţile sau, mai bine spus, uşile hotelurilor, pentru a primi turiştii. „Nu cred că hotelurile şi pensiunile vor funcţiona la capacitate maximă, dar oamenii par să fie destul de interesaţi. Totuşi, în această perioadă nu va fi la fel de aglomerat, acesta fiind un avantaj”, a mai spus Ciobanu. Ofertele hotelurilor sunt variate la fel ca şi preţurile care, însă, se păstrează la o limită destul de mică faţă de cele din sezon. Astfel, la un hotel de două stele din Mamaia, pentru cazare şase nopţi, fără mic dejun inclus, doritorii vor scoate din buzunar 189 de lei. Tot în Mamaia, la un hotel de patru stele, şase nopţi cazare şi mic dejun costă 399 lei. Şi la Costineşti, în staţiunea tineretului, există oferte, la un hotel de două stele, cu mic dejun inclus, cazarea costând 249 lei, în timp ce la un hotel de trei stele, dar fără mic dejun, şase nopţi costă 219 lei. La Eforie Nord ofertele se încadrează între 189 de lei, fără mic dejun, la un hotel de două stele şi 399 de lei, cazare şi mic dejun, la un hotel de trei stele. Astfel de oferte se găsesc pe tot litoralul, pentru toate gusturile şi buzunarele.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here