Ultimele zile pentru plata impozitelor cu bonificaţie de 10%

561

Reducerea de zece procente la plata taxelor şi impozitelor locale este importantă pentru târgujieni, astfel că numărul celor care deja au trecut pragul Direcţiei Publice de Venituri (DPV) Târgu-Jiu a depăşit 20.000 de persoane.

Potrivit Marianei Budulan, şefa unităţii locale, din prima decadă a lunii ianuarie când s-a deschis anul fiscal curent, şi până ieri, 15 martie, au fost încasate taxe şi impozite locale în cuantum de 8.130.000 de lei. „Mulţi au fost cei care au vrut să îşi achite datoriile pe anul în curs şi să beneficieze implicit de bonificaţia de 10% la plata impozitelor pe clădiri, autoturisme şi terenuri. Toţi contribuabilii persoane fizice şi juridice care îşi achită dările până la 31 martie 2016, vor beneficia de această reducere. Dacă termenul de 31 martie este depăşit, târgujienii îşi plătesc taxele şi impozitele fără bonificaţie. Putem vorbi în acest sens de 20.627 de contribuabili persoane fizice care şi-au plătit deja dările. De asemenea, 430 de contribuabili persoane juridice şi-au plătit impozitele pe clădiri, terenuri ori autoturisme. Suma totală încasată din luna ianuarie şi până la mijlocul lunii curente este de 8.130.000 de lei”, a declarat Mariana Budulan, directoarea DPV Târgu-Jiu.
Anul trecut, până la primul termen, respectiv 31 martie, îşi achitaseră deja taxele şi impozitele locale 26.000 de târgujieni persoane fizice, şi alţi 800 de contribuabili persoane juridice, suma încasată fiind de 8.650.000 de lei.
Contribuabilii persoane fizice şi juridice care au în proprietate terenuri, mijloace de transport ori clădiri, şi care îşi achită până la 31 martie impozitul pe acestea, vor beneficia de bonificaţia de 10 procente, însă aceasta nu se va mai acorda însă şi la taxa pe clădiri ori terenuri care sunt concesionate, închiriate ori luate în administrare, fiind o nouă modificare legislativă. „Contribuabilii care au în concesionare, în închiriere, în administrare sau în folosinţă clădiri sau terenuri de la Primăria Târgu-Jiu vor trebui să plătească lunar această taxă şi nu semestrial, cum era până acum; termenul este ziua de 25 a lunii următoare. Se calculează la fel, numai că se numeşte taxă pentru că nu le au în proprietate, ci le au concesionate, se achită lunar şi nu semestrial, şi nu se mai acordă bonificaţie cum era până în acest an. Dacă nu vor achita lunar, se vor adăuga majorări de întârziere după fiecare lună, şi nu după semestru, cum o facem la impozitul pe clădiri şi terenuri”, a mai spus şefa DPV Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here