Turiştii vor avea program de urcat la Rânca

326
zapada-viscol-Microbuzele şi autocarele care vor circula, în sezonul rece, între Novaci şi Rânca, vor avea program. Astfel, aceste autovehicule vor putea circula doar în intervalul orar 10.00 – 16.00.

Acest lucru a fost decis ieri într-o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj, care s-a întrunit ieri.

Vremea rea şi ninsoarea continuă să dea bătăi de cap, inclusiv autorităţilor care, pentru a evita neplăceri, au decis mai multe măsuri. Una dintre acestea este aceea că microbuzele şi autocarele care circulă pe traseul Novaci – Rânca să facă acest lucru doar între orele 10.00 şi 16.00. De asemenea, membrii CJSU Gorj fac apel la şoferi să aibă autovehiculele echipate cu anvelope corespunzătoare pentru sezonul de iarnă. De asemenea, mijloacele de transport trebuie să fie dotate cu lanţuri antiderapante, să aibă suficient combustibil pentru cazul în care fenomenele meteorologice îngreunează deplasarea pe anumite sectoare de drum, iar turiştii să fie echipaţi corespunzător zonei de munte. Aceştia ar trebui să aibă la ei apă şi alimente, în cazul în care ar putea rămâne, pentru mai mult timp, înzăpeziţi.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here