Trei olimpiade și un concurs în weekend

415

Weekend-ul acesta, sute de elevi gorjeni sunt așteptați să participe la etapele locale sau județene a nu mai puțin de trei olimpiade și un concurs de matematică. Competițiile se vor desfășura la disciplinele Limba engleză, Fizică și Matematică.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, etapa locală a Olimpiadei de Limba engleză se va desfășura în data de 20 februarie 2016, în următoarele centre: Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Național „Tudor Arghezi” Târgu- Cărbunești, Liceul Tehnologic Roșia Jiu și Liceul Tehnologic Turceni. Elevii calificați la această etapă trebuie să prezinte în săli până la ora 08.30, având asupra lor carnetul de elev/cartea de identitate. ”Se interzice elevilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor de concurs sau care sunt interzise de regulamentul specific, precum și cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/ comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de concurs, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, precum și frauda sau tentativa de fraudă duc la eliminarea din concurs a candidatului de către președintele comisiei”, atrag atenția reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Olimpiada de Fizică, la CNTV
Tot sâmbătă va fi organizată și etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Fizică. Aceasta se va desfășura la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, începând cu ora 10.00. Elevii vor putea intra în săli începând cu ora 09.00, doar cu actul de identitate (C.I, copie după certificatul de naştere, carnetul de elev vizat pentru anul în curs), un calculator neprogramabil și instrumente de scris.

Olimpiade de Matematică, la fază locală.
Duminică, elevii gorjeni își vor putea testa cunoștințele la o altă disciplină.
În ziua respectivă, începând cu ora 09.00, este programată să se desfășoare etapa locală a Olimpiadei de matematică, precum și Concursul de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”. Elevii vor putea intra în sălile de examen până la ora 08.30, având, de asemenea, asupra lor cartea de identitate sau carnetul de elev.
Durata concursului este de 2 ore la clasele V-VI și de 3 ore la clasele VII-XII.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here