Trei în cursa pentru funcția de manager al SJU! Vienescu pleacă cu prima șansă, Tătaru și Grigore mizează pe experiență și se văd învingători

2733

S-a terminat, ieri, perioada de înscriere pentru concursul de manager al SJU Târgu-Jiu. Trei candidați s-au înscris în cursă, toți având CV-uri profesionale, care îi fac pretabili pentru post. Vienescu Dumitru pleacă cu prima șansă, deoarece ocupă deja în interimat funcția de manager al SJU, și are 21 de ani vechime în unitatea medicală având numai funcții de conducere, Tiberiu Tătaru vine și el cu un CV bogat și cu experiență în actul managerial al ultimilor ani, în timp ce managerul Spitalului Novaci, Emil Grigore, aduce în concurs bonitatea profesională, dar și felul în care, în scurt timp, a schimbat în bine unitatea pe care o conduce.

Comisia de concurs de la SJU Târgu-Jiu are o misiune grea. Aceea de a selecta proiectul managerial de succes din cele trei ajunse pe masa comisiei. Dacă ne luăm după felul în care cei trei s-au înscris în cursă, primul dosar studiat ar fi acela al lui Tiberiu Tătaru, fost manager al SJU, care și-a completat proiectul corectând greșelile de management depistate în urma controlului fostului ministru al Sănătății la unitatea din Târgu-Jiu.
Apoi ar urma proiectul de management al lui Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci prezentând în paginile documentului viziunea sa asupra felului în care spitalul ar trebui să meargă ca uns, iar pacientul să fie cel care nu simte că cineva i-ar băga mâna în buzunar pentru plata pe serviciile prestate.
Ultimul proiect ar fi cel al managerului interimar Vienescu care deține, spre deosebire de ceilalți doi contracandidați, cele mai bune informații legat de cifrele financiar-contabile ale spitalului, de lipsurile din unitate, de plusurile și minusurile sale. Toate au fost cuprinse în proiectul său managerial, fără artificii, fără lucruri mascate, astfel că proiectul nu poate fi decât bun de studiat pentru comisia de concurs.
Dosarele se vor studia până pe 28 ianuarie, când se va publica și un rezultat ce poate fi contestat pe 29 ianuarie. Pe 3 februarie vor fi publicate pe site-ul spitalului proiectele de management pentru a putea fi văzute și de opinia publică, în timp ce proiectele se susțin între 10-11 februarie. Pe 12 se vor cunoaște rezultatele, iar câștigătorul final se va știi pe 19 februarie.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here