Tocmai se termina festivalul – S-a sinucis în pădurea de la Schela

426
vlcsnap-2010-05-02-16h03m49s79Un tânăr de 29 de ani, din judeţul Buzău, a fost găsit spânzurat ieri dimineaţă la marginea unei păduri din localitatea Schela, acesta fiind participant aici la un festival de muzică goa, la care au luat parte aproape 1000 de tineri.

Cristian Dobre a fost găsit fără suflare de către unul dintre amicii săi cu care venise pentru a petrece câteva clipe de relaxare în mijlocul naturii. Tinerii s-au cazat încă de joi în corturi, într-o pădure din locul cunoscut ca fiind Poiana lui Mihai. Dobre s-a spânzurat de creanga unui arbore, fără să lase în urma sa vreun bilet în care să explice eventualele motive care l-au determinat să recurgă la un asemenea gest.

Şeful comisiei de anchetă, comisarul şef Săndel Ciobanu menţionează că din interogarea celor care au discutat ultima dată cu Dobre, acesta ar fi fost nemulţumit de condiţiile în care a fost organizat festivalul şi de preţurile mari practicate la singurul bar pe care organizatorii l-au amenajat în mijlocul pădurii. Dumitru Buda, unul dintre organizatori, spune că nu cunoaşte motivul pentru care Dobre şi-a pus capăt zilelor, acesta precizând că echipa de organizatori a făcut tot posibilul pentru ca festivalul să fie cât mai bine realizat.
Festivalul a avut loc într-o pădure pe o suprafaţă închiriată de la Obştea Schela cu 5000 de lei, participanţii trebuind să achite o taxă de 130 de lei pentru a primi o brăţară care să le permită accesul. Agenţi ai unei firme de pază au delimitat în permanenţă suprafaţa aflată la dispoziţia participanţilor la festival, organizatorii nepermiţând reprezentanţilor mass-media nici accesul şi nici filmarea sau fotografierea în zona de campare şi de spectacole.
Tinerii care au participat la festival au venit din toate colţurile ţării, aceştia fiind avertizaţi în momentul achitării taxei că nu au voie să facă focul în pădure, dar nici să îşi aducă de acasă băuturi alcoolice, droguri sau arme de foc. Cu toate acestea, în spaţiile amenajate pentru depozitarea resturilor şi a gunoaielor puteau fi observate duminică dimineaţa cutii goale de bere şi sticle de vin.
De asemenea, în unele corturi tinerii campaţi acolo îţi confecţionau singuri ţigarete, aceştia refuzând să discute cu jurnaliştii despre împrejurările în care s-a sinucis tânărul din Buzău.Trupul neînsufleţit al lui Cristian Dobre a fost transportat duminică la Serviciul de Medicină Legală Gorj, medicii legişti urmând să efectueze necropsia şi să comunice azi cauzele exacte ale decesului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here