Tinerii gorjeni, în lupta împotriva rasismului

769

Asociaţia Scout Society din Târgu-Jiu a implementat în perioada septembrie 2014 – mai 2015 proiectul “Unite against racism!”. În cadrul acestuia au fost implicaţi un număr de 43 de tineri din: Polonia, Turcia, Ungaria, Italia şi România. Ei au avut ocazia de a participa la workshopuri, dezbateri, tema principală a acestora fiind rasismul si xenofobia, tinerii putând afla despre asemănările, cât şi deosebirile fenomenelor de rasism din fiecare ţară participantă. Astfel, aceşti tineri sunt mai conştienţi şi mai bine echipaţi pentru a face faţă provocărilor fenomenelor extremiste (rasism, hate speach, xenofobie) şi pentru a lupta pentru o societate multiculturală unită.
Proiectul a promovat respectul, înţelegerea şi aprecierea diversităţii culturale, egalitatea şi demnitatea umană. Metodologia utilizată a fost bazată pe principiile educaţiei non-formale, astfel tinerii s-au bucurat de o paletă largă de activităţi, menite să îi ajute în înţelegerea fenomenelor precum xenofobia şi rasismul. De asemenea, pe parcursul proiectului, participanţii au avut posibilitatea să viziteze municipiul Târgu-Jiu, operele lui Constantin Brâncuşi, Peştera Polovragi, să cunoască obiceiurile şi tradiţiile din judeţul Gorj, precum şi să încerce preparate din bucătăria locală.
Ca şi continuare a acestui proiect, partenerii din Polonia şi Turcia au aplicat pentru un alt proiect ERASMUS+ pentru a desfăşura activităţi de educaţie non-formală. “Tinerii din regiunea Gorj şi nu numai, sunt invitaţi să participe la activităţile noastre educative din ţară şi străinătate. Acest proiect a beneficiat de finanţare din partea Programului ERASMUS+”, transmit reprezentanţii Asociaţiei Scout Society din Târgu-Jiu.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here